Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bozdağ: "Herkes Haddini, Hududunu Bilecek”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, casusluk iddiası davasına destek veren konsoloslara seslenerek, herkesin haddini hududunu bilmesi gerektiğini söyledi.TBMM’de AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularına cevap veren Adalet Bakanı Bekir...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, casusluk iddiası davasına destek veren konsoloslara seslenerek, herkesin haddini hududunu bilmesi gerektiğini söyledi.
TBMM’de AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularına cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, casusluk iddiası davası sanıklarına destek veren başkonsoloslara seslenerek, “Herkes haddini, hududunu, sınırı bilecek. Bundan sonra böyle bir şeyde bulundukları taktirde Türkiye’nin tavrı farklı olur” dedi.
Bakan Bozdağ, Reza Zarrab ile ilgili Amerika’dan bir talep olup olmadığı sorusu üzerine, “Türkiye’den bir talepleri yok. Türkiye’deki paralel alçaklar ve paralel alçakları sevenler oradan Türkiye’ye bir operasyon iftiraları uyduruyorlar. Şuanda Amerika’da olan bir konu, bizimle alakası yok. Türkiye ile ilgili bir konu yok. Türkiye’den istenilen bir şey yok” diye konuştu.
Bir gazetecinin Reza Zarrab’ın ihracat şampiyonu olduğunu söylemesi üzerine Bozdağ, “Bizi ilgilendirmiyor ne şampiyonu olursa olsun” dedi.
“ÖNÜMÜZDEKİ AY MUHTEMEL GÜNDEME GELEBİLİR”
Cumhurbaşkanının terör ve teröristin tanımının yeniden yapılması konusundaki açıklamalarına yönelik sorulara cevap veren Bakan Bozdağ, ”Ceza Kanunu ve CMK ile ilgili, özel ceza kanunları ile ilgili bakanlıkta yürüyen bir çalışma var. Komisyon bir noktaya geldi. Özellikle ceza yargılamasında alternatif çözüm yollarının kapsamını genişleten ve bu çözüm yollarını etkin bir şekilde uygulamayı sağlayacak ve ceza muhakemesinde yargılama süreçlerinde ihtiyacımız bazı konulara ilişkin çalışmalar var. Önümüzdeki ay muhtemel gündeme gelebilir” şeklinde konuştu.
“BUNDAN SONRA TÜRKİYE’NİN TAVRI FARKLI OLUR”
Casusluk iddiası davasına destek veren başkonsoloslara ilişkin açıklamada bulunan Bakan Bozdağ, “Türkiye’de mahkemeler ve hakimler bağımsızdır. Adli yargıyı hukuka aykırı yöntemlere teşebbüs etmekle, yargı görevi yapanları hukuka aykırı olarak etkilemeye teşebbüs etmek bizim mevzuatımızda suçtur. Bu suçu işleyenlerin yabancı veya Türk olması arasında herhangi bir fark yoktur. Konsolosların görev ve yetki alanları konsolosluk binalarının üzerinde olduğu toprak parçası ile sınırlıdır, onun dışında bir alanda yetki ve görevi yoktur. Herkes yetkisinin, görevinin sınırını bilecek, haddini hududunu bilecek. Kaldı ki, bu bireysel bir hareket değil, toplu bir hareket. Hem de casusluk iddiası ile yapılan bir yargılamada birden fazla ülkenin başkonsolosunun böyle bir desteğe gitmesi çok manidar. Türkiye olarak bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye müstemleke değildir, herkes haddini, hududunu, sınırını bilecektir. Dışişleri Bakanlığı da uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli uyarıları yapmıştır. Bundan sonra böyle bir şeyde bulundukları taktirde Türkiye’nin tavrı farklı olur” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.