Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Binali Yıldırım’dan Kooperatiflere Birlik Çağrısı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bayındır Çiçekçiler Kooperatifi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi çiçek alımı sözleşmesine katıldı. Kooperatiflere birlik çağrısı yapan Yıldırım, “1 ve 1 alt alta gelirse...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Binali Yıldırım’dan Kooperatiflere Birlik Çağrısı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bayındır Çiçekçiler Kooperatifi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi çiçek alımı sözleşmesine katıldı. Kooperatiflere birlik çağrısı yapan Yıldırım, “1 ve 1 alt alta gelirse 2 olur ama yan yana gelirse 11 olur. İşte böyle birlik içinde olmalıyız” dedi.
Binali Yıldırım, Bayındır’ın çiçek üretiminde bir marka olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Hükümetimiz son 13 yılda önemli destek verdi. Bundan sonra genç çiçek üreticileri 30 bin TL’ye kadar destek alacak. Bu genç girişimcilere anlamlı bir destek. İzmir tarımsal faaliyette 330 Milyon TL devletten destek aldı. Tarımsal işletme kurmak isteyenlere de tesislerin yüzde 50’sini devlet hibe olarak veriyor. Bu şekilde İzmir tarımsal işletme desteklerinden en fazla yararlanan il. 260 proje ile 200 milyonluk destek hibe olarak sağlanmıştır."
İzmir’in tarımda bir numara olduğunu anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "20 milyar doların üzerine çıktı tarımsal ihracat. Hedefimiz 40 milyar dolardır. Tarımda en büyük yaşanan sorun ise şehirleşmedir. Bunun başında İzmir geliyor. Kırsal nüfus yüzde 8’e düştü. Kooperatifler ile bir araya geleceğiz ve bu tesisleri kuracağız. Kooperatifler 1 ve 1 alt alta gelirse 2 olur ama yan yana gelirse 11 olur. İşte böyle birlik içinde olmalıyız. Burada 20 milyon fide üretilecek. Bayındır her yıl dışarıya 1 Milyon TL para harcıyor. Fide üretiminde ise yüzde 20 maliyet azalması olacak. Bayındırlı çiçek üreticilerine sürpriz ise hazineye ait 400 dönümlük alan 500 dönüme tamamlanıp Bayındırlı çiçek üreticileri için hazırlanıp faaliyete geçecek.”
Konuşmalardan sonra Bayındır Çiçekçiler Kooperatifi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında çiçek alımı sözleşmesi imzalandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.