Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Avcı’dan Mühür Uyarısı

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde seçimlerde oy kullanırken mühür basma konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.Seçim çalışmaları kapsamında beraberindeki...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Avcı’dan Mühür Uyarısı
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde seçimlerde oy kullanırken mühür basma konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Seçim çalışmaları kapsamında beraberindeki heyet ile birlikte Mihalıççık ilçesine gelen Bakan Nabi Avcı, esnafı gezdi. Ardından seçim irtibat bürosunda bir konuşma yapan Bakan Avcı, bundan önceki seçimlerde yanlış kullanmadan ötürü ciddi oy kayıpları olduğunu belirtti. Bakan Prof. Dr. Nabi Avcı, "Biliyorsunuz o mühür biraz oynak birşey, bastırmalı. Bazı vatandaşlarımız mühürü bastırırken ters tutuyor. Evet yazısı eline çıkıyor. Bastım zannediyor, Halbuki kağıda değil avucuna basıyor. Komşularımıza, yakınlarımıza bunu hatırlatalım. Ampulün altında beyaz yuvarlak var. Mühürü beyaz yuvarlağın içine basacağız. Ben de yaptım. Bir baktım elime çıkmış. Bereket kabinde fark ettim. Yoksa bizim oy da gidecekti" dedi.
HALA AKILLARI 28 ŞUBAT’IN 8’İNDE KALMIŞ
28 Şubat dayatmaları sırasında imam hatip okullarının orta kısımlarının kapatıldığını hatırlatan Bakan Avcı, "Orta kısımlar kapatılınca zaten liseler kendiliğinden budanmıştı. O dönemde imam hatip öğrenci sayısı 6 bine kadar düşmüştü. Şimdi 1 milyona yaklaştı. Ortaokulunda da, lisesinde de bir milyona yaklaştı. Diyor ki şimdi; 1+8+4 getireceğim. O 8 ne? O 8 işte 28 Şubat’ın 8’i. Hala akılları orada. Hala 28 Şubat’ın 8’in de kalmış. Allah fırsat vermesin. Milletin ferasetiyle, dirayetiyle 7 Haziran’da bunlara gereken cevaplar verilecek.
SP’Lİ BAŞKAN ’ALLAH RIZASI’ OKUL İSTEDİ
Konuşması sırasında kalabalık içerisinde bulunan ve Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Murat Kavak isimli Şahıs, “Sayın bakanım” diye seslenince, Bakan Avcı, "Burası AK Parti Mitingi” dedi. Kavak, bunun üzerine sadece çiçek vereceğini belirtti ve Bakanın yanına giderek çiçek verdi. Murat Kavak, “Bakanımızın güzel hizmetleri olduğunu biz yakından takip ediyoruz. Ama diyoruz ki tüp geçit Mihallıçıklı hemşehrilerimizin göçünü önledi mi, işsizliği bitirdi mi, eğitim problemlerimizi çözdü mü? Lisemiz çok zor durumda. İnsanlarımız göç ediyor. Bakanımızdan Allah rızası için okul istiyoruz” dedi
Bakan Avcı da bunun üzerine, “Demek ki Saadet Partisi diyor ki önümüzdeki 7 Haziran seçimlerinde bütün bunların olması için biz de Ak Parti’yle beraberiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.