Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Avcı: “Kars’ın tarihi kenti Ani, dünya miras listesine girdi”

Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kars’ın Tarihi Kenti Olan Ani’nin Unesco Dünya Miras Listesine Girdiğini Açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Avcı: “Kars’ın tarihi kenti Ani, dünya miras listesine girdi”
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kars’ın tarihi kenti olan Ani’nin Unesco Dünya Miras Listesine girdiğini açıkladı.
Bir dizi ziyaretler için Sakarya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına yaptığı ziyaret sonrasında Kar’ın tarihi kenti Ani’nin Unesco Dünya Miras Listesine girdiğini açıkladı.
İstanbul’da Pazar günü başlayan ve ayın 20’sine kadar devam edecek olan Unesco Dünya Miras Komitesi toplantısında sevindirici bir haber çıktığını açıklayan Bakan Avcı, “Türkiye’nin dünya miras listesinde 15 alanı var. Bugün alınan karar ile anide dünya miras listesine kayıt oldu. Böylece Türkiye’nin dünya miras listesindeki kayıtlı yerlerinin sayısı 16’ya yükselmiş oldu. Ani kenti Kars’ın 40 kilometre doğusunda çok eski, tarihi yerleşim yeri. Milattan önce bin yılına dayanan bir tarihi var. Geçmiş dönemler pagan, Hıristiyan son dönemde de Müslüman kültürünü taşıyan çok değerli bir yerdir. Bu vesile ile dünya miras alanına dahil edilmiş olması Türkiye için sevindirici. Bu çalışmada emeği geçen arkadaşlarıma ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz. Unesco dünya miras komitesine bu kararı için teşekkür ederiz” dedi.
Rusya ile ilişlilerin olumlu seyrettiğini ifade eden Avcı, “Onunla ilgili gelişmeler olumlu. Baştan beri zaten en yüksek seviyede siyasi irade, iki ülke ilişkileri, iki büyük komşu ülkeye yakışan şekilde taşınması yönündeydi. Hem Türkiye hem Rusya Federasyonu bu konudaki siyasi irade adımlarını en yüksek seviyeye gerekse Cumhurbaşkanımız gerekse Sayın Putin yaptıkları açıklamalarla bunu teyit ettiler. Bu teyitler doğrultusunda ilgili birimlerde kendilerine düşen çalışmaları yapıyorlar. Rusya’ya giden ve içinde Kültür ve Turizm Bakanlığından bir heyetle özellikle kültür ve turizm alanında daha geliştirilmesi için daha da neler yapılacağı konusunda Moskova’da görüşmede bulundular. Fevkalade olumlu geçti. İlişkilerimizi iki büyük ülkenin ilişkilerine yakışan düzeye geliyor. Daha da ileriye gidecek inşallah” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.