Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Avcı: "CHP tarihinde 1946 seçimleri diye bir skandal seçim var"

Eskişehir’de bulunan 8 derneğin üyeleri ile buluşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, "CHP tarihinde 1946 seçimleri diye bir skandal seçim var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Eskişehir’de bulunan 8 derneğin üyeleri ile buluşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, "CHP tarihinde 1946 seçimleri diye bir skandal seçim var" dedi.

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Emek Mahallesi’nde bulunan bir davet salonunda dernek üyeleri ile buluştu. AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü ve AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan’ın da eşlik ettiği Bakan Avcı, ilk olarak Emek Mahallesi’nde yapımı devam eden şehir hastanesi ile ilgili konuştu. Hastane ile ilgili olarak birçok yanlış bilginin ortaya atıldığını anlatan Bakan Avcı, "Ne dedik? Şehir Hastanesini, Emek’te yapacağız dedik. Siz inandınız, desteğinizi verdiniz, birileri inanmadı. Yeri bile belli değil dediler, inşaata başlandı ruhsatı yok dediler. Hatırlıyor musunuz? Oraya mı yapılacakmış, göstermelik tören yapıyorlar dediler. 10 gün önce geldiğimde inşaata tekrar gittim çok şükür inşallah bu yıl kasım sonu itibariyle hizmete giriyor. Türkiye’nin en büyük hastanelerinden birini de bin 71 diye konuştuk, sonra ne yaptık, bin 81 yaptık. Bin 81 yataklı ülkenin en güzel, en donanımlı, gerçekten sadece Eskişehir’e değil, tüm bölgeye hizmet verecek nitelikte bir şehir hastanesi elhamdülillah Emek’te yükseliyor. Kasım ayı sonunda da Allah sağlıklı ömürler etsin inşallah hep beraber açılışını yaparız" dedi.

"Terörle mücadele sonuç veriyor"

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Başbakan Binali Yıldırım ile illeri gezdiklerinden bahseden Bakan Avcı, bölge halkının terör hakkındaki düşüncelerini de Eskişehirliler ile paylaştı. Terörle mücadelenin sonuç verdiğini aktaran Bakan Avcı, "Biz iki gündür Iğdır, Tunceli, Elazığ, Batman buralardaydık Başbakan ile birlikte. Hem Başbakanımızın hem de buralardaki kardeşlerimizin sizlere selamları var. Orada da böyle toplantılar yaptığımız zaman bugün cuma günü Eskişehir’de olacağımı söyledim, onlar da selamlarını söylediler. Bu arada şunu da rahatlıkla söylemek isterim, özellikle Iğdır’da, Elazığ’da, Tunceli’de de buralarda özellikle de Batman’da müthiş bir coşku ve canlılık vardı. Geçmişte oralarda mitingler yaparken vatandaşın nasıl korktuğunu, terör örgütü baskısıyla nasıl sesini yükseltemediğini çok iyi biliyorum. Şimdi öyle değil elhamdülillah. Terörle mücadele sonuç veriyor. Vatandaş tekrar devletine güven duymaya başladı. Devletine güveniyor ve ’aman buna devam edin’ diyor. ’Aman sakın bunu gevşetmeyin, biz ilk defa nefes alıyoruz, örgüt baskısından kurtuluyoruz, bu mücadeleye sakın sekte vurmayın, sakın gevşetmeyin, bizi tekrar örgütün kucağına bırakmayın.’ Vatandaşın en büyük talebi bu. Çok şükür oralar çok canlı, çok coşkulu kalabalıklarla toplantılarımız oldu" diye konuştu.

"Her yerde altı oklu bayraklar"

Babasının askerde çekildiği bir fotoğraf ile ilgili olarak anısını da paylaşan Bakan Avcı, "Benim babam rahmetlinin bir fotoğrafı var. Allah rahmet eylesin. Babam benim Bitlis’te yapmış askerliğini. Bitlis valisinin korumasıymış jandarma. Bir 23 Nisan herhalde bir bayram günü Bitlis Valiliği’nin önünde fotoğraflar çekilmiş. Böyle vali, yanında garnizon komutanı, oranın ileri gelenleri ile. Her yerde altı oklu bayraklar. CHP bayrakları. Vali de arkadaşımızın söylediği gibi hem vali, hem de aynı zamanda il başkanı. Orada köşede de gariban bir asker ’hazır ol’da duruyor. O da benim babam rahmetli" ifadelerine yer verdi.

"Nasıl oluyor bu seçim?"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1946 yılında yaptığı seçimi ’skandal’ olarak nitelendiren Bakan Avcı, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Halbuki Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde 1946 seçimleri diye bir skandal seçim var. Nasıl oluyor bu seçim? Genç arkadaşlarım bunu kavramakta zorlanabilirler. Komedi gibi çünkü. Şöyle oluyor, vatandaş geliyor, oy pusulasını alıyor, orada herkesin gözünün önünde, önceden zaten bir tane liste var. Başka parti yok. Ama diyelim o vilayette Eskişehir için 6 milletvekili seçilecekse 8 kişinin adı yazılabilir. İkisi seçilebilir. Ama altısı seçilemez. Onu atacak bir kere de. Ona bile güvenmiyor, onu da böyle herkesin gözü önünde, sandık heyetinin önünde mühür vurulacak. Sandık başkanına gösterilecek ondan sonra sandığa atılacak. Bitti mi? Hayır. Ondan sonra sandık başkanı ve sandık heyeti sandığı alacak arka odaya geçecek, vatandaşın gözünün önünde değil, ne olur ne olmaz arka odaya geçiyorlar, orada oylar sayılıyor, gizli sayım, yani açık oy gizli sayım. 46 seçimleri böyle yapıldı. Yasada da bu yazarak böyle yapılır diye. Hani oradaki üç beş tane işgüzar sandık başkanının yanlış uygulaması falan değil, öyle yapacaksın diye talimatlandırdıkları için böyle yaptılar."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.