Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Avcı Bilecik’te

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, seçmenleri uyararak, “Seçim pusulası ve mührü basarken zaman zaman özellikle gözü görmeyen yaşlı veya dikkatli olmayan seçmenler açısından sıkıntıya yol açıyor” dedi.Bakan Avcı, baba ocağı Bilecik’te...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 23:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 23:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, seçmenleri uyararak, “Seçim pusulası ve mührü basarken zaman zaman özellikle gözü görmeyen yaşlı veya dikkatli olmayan seçmenler açısından sıkıntıya yol açıyor” dedi.
Bakan Avcı, baba ocağı Bilecik’te bir takım ziyaretlerde bulunarak Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde partililerle bir araya geldi. Bilecik Vali Konağında çok sayıda partili tarafından karşılan Avcı, çocuklar ile ayrı ilgilendi. Bilecik Valiliği protokol üyeleri ile önünde hatıra fotoğrafı çektire Bakan Avcı’ya, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Valiliği Fidan Dikim Belgesi takdim etti. Valiliğin girişinde protokol üyeleri ile kısa bir sohbet eden Avcı, daha sonra partililerle yağmur yağışı eşliğinde çarşıda gezerek esnafı selamladı.
“BERABER ISLANDIK BİR YOLLARDA”
Gezi sonrası partililere bir kere daha “beraber ıslandık biz yollarda” diyen Bakan Avcı, “İnşallah 7 Haziran’da bu yürüyüşümüzü bir zafer yürüyüşü halinde tekrarlayacağız. Tabi 7 Haziran’da değil, 8 Haziran’da. Hepinize bu gönül dolusu karşılama için çok teşekkür ediyorum. Pencerelerinden, balkonlarından, dükkanlarından bize muhabbetlerini gösteren sevgili Bilecikli hemşerilerimize de ayrıca çok teşekkür ediyorum. onlara da sağlık, mutluluk, huzur diliyorum. 7 Haziran sonrasında inşallah çok daha güzel günlerde buluşmak üzere. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun” dedi.
BAKAN AVCI, BİLECİK’TE SEÇMENİ UYARDI
Bilecik Kent Ormanı’nda partililerin düzenlediği akşam yemeğine katılan Avcı, yemek sonrası partilileri uyararak, 7 Haziran seçimleri öncesi aile bireylerine, komşulara, hısım akrabalarınızda oy kullanmakta zorluk çekebilecek durumda olan kardeşlerinize oyun nasıl kullanılacağını tane tane anlatılmasını gerekirse pratik yaptırılması istedi. Seçim pusulası ve mührü zaman zaman özellikle gözü görmeyen yaşlı veya dikkatli olmayan seçmenler açısından sıkıntıya yol açtığını ifade eden Avcı sözlerine şöyle devam etti:
“Mührü bastım zannediyorlar. Mühür hep avuçlarına çıkıyor. Onlar zannediyorlar ki kağıda bastık veya tam parti ambleminin ampulün hemen altındaki beyaz yere basılması geren mührü ampulün üzerine kenarına sağına soluna başka bir yere taşacak şekilde yaptıkları zamanda zaten fırsat kollayanlar açısından geçersizlik şeyi oluyor. Biz Eskişehir’ de geçen dönemde 2011’de de yerel seçimlerde de bu yüzden çok ciddi oy kaybına uğradık. İhmal edilemeyecek kadar sayıda oyumuz çok güvendiğimiz mahallelerde başka partiye gitse anlarsınız gitmiyor AK Parti’ye verildiği besbelli oylar sırf o usul hatası yüzünden maalesef iptal edildi. Mahmudiye’de Eskişehir’in ilçesinde önce bir oy farkla biz kazandık. İtiraz ettiler. Bir oy farkla onlara geçti. Biz itiraz ettik. Tekrar seçim yapıldı. Son yapılan seçimde de kaybettik. Sırf bu ihmal ve yanlışlar yüzünden yoksa topladığınız zaman bizim oylarımız iptal edilen oylarımızla biz seçimi alıyoruz. Bu yüzden alamadık” dedi.
SANDIK BAŞINDA OLAN PARTİLERDEN RİCADA BULUNDU
7 Haziran seçimleri öncesi seçmenden çok rica ettiğini belirten Avcı, “Sandık başında olan arkadaşlarımız zaten halinden tavrından belli olur yanlış yapma ihtimali olan seçmen. Orada yasal olan zaten burada göreviniz oyun nasıl kullanılacağını, mührün nasıl basılacağını, mührün basıldığında nasıl emin olunacağını özellikle ters tutmalarını önlemek bakımından söylüyorum. Ters tuttuğunda eline çıkıyor evet yazısı. Onları da kınamıyorum ilk denememizde ilk kullandığımızda bende yaptım aynı yanlışı. Batım baktım bir şey görünmüyor. Baktım elime çıkmış. Bereket orada fark ettim. Okumuş yazmış bir adamda bunu yapıyorsa gerisini siz düşünün. Onun için gözünüzü seveyim bunu akrabalarımıza, komşularımıza tek tek küçümsemeyin seçimin bazen neticesi Mahmudiye’de olduğu gibi böyle şeyler tayin ediyor. Allah yar ve yardımcımız olsun. Önce sağlık ve afiyet diliyorum. Sonra inşallah bizde 7 Haziran’dan sonra Türkiye’yi çok daha ileri noktalara taşıyacak bir siyasi gücü yeniden kazanmış oluruz inşallah” dedi.
“7 HAZİRAN SEÇİMLERİNE HAZIR OLDUĞUMUZU HERKESE İLAN ETMİŞ OLDUK”
Bilecik’te 7 Haziran seçimlerine hazır olduğumuzu herkese ilan etmiş olduklarının dile getiren Avcı, “Bilecik’te AK Partiye yakışır bir gün geçirdik hep birlikte. Bozüyük’te de Pazaryeri’nde de bugün nihayet merkezde Bilecik’te de bize çok yakışan bir vakar içerisinde 7 Haziran seçimlerine hazır olduğumuzu herkese ilan etmiş olduk. Güzelce beraberce bir ıslandık. İyi oldu ıslandığımız zaman unutmayız. Eğer çok güzel bir havada yine hava çok güzeldi ama daha günlük güneşlik bir yerde yapsaydık bu yürüyüş unutulabilirdi. Ama şimdi hafızalarımızda daha köklü bir yer edindi. Hep birlikte inşallah Bilecik’imize Türkiye’mize, vatanımıza, milletimize hizmet etmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bugün hal diliyle söyleyeceklerimizi sokakta söylemiş olduk. İnşallah seçim günüde aynı enerjiyle aynı dayanışma içerisinde hep birlikte neticeye ulaşacağız” dedi.
Bakan Avcı konuşma sonrası partililer ile hatıra fotoğrafı çektirirken, akşam namazını yemek yediği yerin mescidine kılarak, Eskişehir’e hareket etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.