Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Arslan’ın Dünya Engelliler Günü mesajı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dünya Engelliler Günü mesajında, "Engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırıyoruz. Önemli olan insanların zihinlerindeki engelleri kaldırmak. Zihindeki engeller kalktıktan...

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dünya Engelliler Günü mesajında, "Engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırıyoruz. Önemli olan insanların zihinlerindeki engelleri kaldırmak. Zihindeki engeller kalktıktan sonra, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Her alanda fırsat eşitliğini ön planda tutan hükümetimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmaya, umut ve özlemlerini gerçekleştirmeye gayret etmektedir. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana da bu anlayışla görev ve sorumluluk yüklendik; ülkemizin sosyal hizmet alanındaki eksikliklerini gidermek, engellilerimizin sosyal hizmet imkanlarına ve her türlü güvenceye kavuşması, sosyal devlet ilkesini en üst düzeyde işletebilmek için var gücümüzle çalıştık. Engellilerin sorunlarının çözümü konusunda ilk iş kuşkusuz onları topluma üreten birer fert olarak kazandırmaktır. İşte bu nedenle de engellilerimizin günlük yaşama katılabilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri, fırsat eşitliğine sahip olarak toplum için katma değer üretecek bir konuma gelebilmeleri için tüm imkânlarımızı seferber ettik" ifadelerini kullandı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak ‘Ben de Varım’ dediklerini bildiren Arslan, mesajının devamında şunları kaydetti:
" Tekerlekli sandalyedeki gençlerimize çağrı merkezlerinde iş olanağı sunduk. Ardından Down Sendromlu gençlerimizle birlikte daha büyük bir aile olduk. Havalimanlarımızı, garlarımızı, limanlarımızı bir bir engelsiz hale getirdik. Bu da yetmez dedik, Gören Göz projesi ile görme engelli vatandaşlarımıza ışık olduk. Çünkü biz; hizmet politikamızın temeline ‘önce insan’ ilkesini aldık. Ne olursa olsun, kim olursa olsun, nerede olursa olsun önce insan dedik. Bundan sonra da bu alanda daha sorumlu davranmaya, daha yüksek bir hassasiyet göstermeye devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırıyoruz. Önemli olan insanların zihinlerindeki engelleri kaldırmak. Zihindeki engeller kalktıktan sonra, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Bu düşüncelerle Dünya Engelliler Günü’nün hem ülkemizde hem de tüm dünyada farkındalık oluşturmasını temenni ediyor, bu özel günün hayırlara vesile olmasını diliyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.