Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Arslan’dan Keçiören Metrosu müjdesi

Yapımı devam eden Keçiören Metrosu’nda incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2016 yılı sonunda Keçiören Metrosu’nun hizmete açılacağını söyledi.Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet...

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2016 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2016 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Arslan’dan Keçiören Metrosu müjdesi
Yapımı devam eden Keçiören Metrosu’nda incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2016 yılı sonunda Keçiören Metrosu’nun hizmete açılacağını söyledi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Keçiören Metrosu’nda incelemelerde bulundu. Bakan Arslan’a incelemeleri sırasında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da eşlik ederek, proje ile ilgili bilgi verdi. Toplam yatırım bedeli 1 milyar liraya ulaşan Keçiören Metrosu hattına yaklaşık 15 gün sonra tren indirilerek test sürüşlerinin başlatılacağını açıklayan Bakan Arslan, “Test sürüşlerini başlattığımız andan itibaren de 4 ay sonra, bu projeyi Keçiörenliler’in, Ankaralılar’ın, insanımızın hizmetine sunmuş olacağız. Yani bugünden itibaren 4.5 ay sonra sene sonunda AKM-Gazino arası ‘Keçiören Metrosu’ diye adlandırdığımız bu hattı bitirmiş ve hizmete sunmuş olacağız” diye konuştu.
Yolculuk 16 dakikaya inecek
Projenin tek yönde saatte 50 bin, günlük olarak ise yaklaşık 800 bin yolcuya hizmet vereceğini belirten Bakan Arslan, yeni metro hattı sayesinde 1-1.5 saat süren yolculuğun 16 dakikaya ineceğine dikkat çekti. Projeyle vakit ve nakit tasarrufu sağlanacağını, böylece mili ekonomiye katkıda da bulunulacağını ifade eden Arslan, “Keçiören-AKM hattını daha sonra Yüksek Hızlı Tren Garı ve oradan da Kızılay’a bağlayacağız. Ayrıca Kuyubaşı’ndan başlamak üzere 27 kilometrelik yeni bir hatla bu raylı sistemi Esenboğa’ya, oradan da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne kadar bağlayacağız ki, o güzergahta yaşanan yoğun trafiği de toplu taşımayla kolaylaştırmış olalım” değerlendirmesini yaptı.
"Türkiye’nin başına örmek istedikleri çorap döndü onların başına örüldü"
Konuşmasında FETÖ tarafından organize edilen darbe girişimine de değinen Arslan, Türkiye’nin gelişiminden ve dünyadaki ulaştırma pastasından pay almasından rahatsız olan rakiplerin varlığına işaret ederek, “Siyasi olarak Türkiye’nin büyümesini ve Türkiye lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyada sözünün geçerliliğinin artmasını istemeyen dış rakiplerimiz var. Ne yazık ki içimizde de bunlara maşalık edenler. Dün terör örgütleri, bugün FETÖ, dışarıdaki Türkiye’nin büyümesini istemeyen dış güçlere maşalık, aracılık, hainlik yapıyorlar. Türkiye’nin büyümesini, kalkınmasını engellemek adına her şeyi yapıyorlar. 15 Temmuz hain darbe girişiminde, bu milletin lideriyle birlikte karşı koyuşu, feraset ve dik duruşuyla Türkiye’nin başına örmek istedikleri çorap döndü, onların başına örüldü. Başbakanımızın söylediği gibi halkın gücü, tankın gücünü engelledi. Tam yol ileri, durmak yok. Dün olduğu gibi bugün de işlerimizin başındayız” ifadelerini kullandı.
"Bu yıl sonu itibariyle yolcu taşımaya başlayacak"
Bakan Arslan, daha sonra beraberindeki heyetle Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı makamında ziyaret etti. Bakana “Keçiören Tarih ve Kültür Atlası” ile “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı” kitaplarını hediye eden Ak, Keçiören Metrosu’nun ilçe için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Keçiören’in en büyük sorunu ulaşımdır. Bu sorunun çözümünde de Keçiören Metrosu’nun katkısı büyük olacak. Toplu taşımayı kullanan vatandaşlarımızı da önemli ölçüde rahatlatacak. Sayın Bakanımız gelinen son noktayı değerlendirdi. Bu yıl sonu itibariyle yolcu taşımaya başlayacak. 15 gün sonra da deneme seferleri başlayacak. Şu anda hat tren vagonu alabilecek durumda. Deneme seferleri 3,5-4 ay sürecek. Keçiörenliler uzun zamandır metroyu bekliyor. Bittiği zaman hem Keçiören’e büyük değer katacak, hem de vatandaşlarımızın sabah ve akşam saatlerinde ulaşım nedeniyle çekmiş oldukları sorunlar sona ermiş olacak” şeklinde konuştu.
Ak, Bakan Arslan’ı uğurlarken belediye hizmet binası girişinde bulunan Gümüşdere Ihlamur Vadisi maketi üzerinden Keçiören’in bu vizyon projesi ile çalışmalar hakkında bilgi de verdi.
Atatürk Kültür Merkezi ile Keçiören arasında inşa edilen 9.2 kilometre uzunluğundaki yeni metro hattında 9 istasyon bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.