Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Arslan’dan demokrasi gazilerine ziyaret

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken yaralanan demokrasi gazilerini...

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2016 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken yaralanan demokrasi gazilerini ziyaret etti. Arslan, “Kazan’da jetlerin önünde durarak, jetlerin attığı bombaların önünde durarak dünyaya birliktelik, kardeşlik, millet olma şuurunu ispatladınız” dedi.
FETÖ tarafından gerçekleştirilen askeri darbe girişimi sırasında Kazan’daki 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken açılan ateş sonucu 9 kişi şehit olmuş, 82 kişi de yaralanmıştı. Bakan Arslan, demokrasi mücadelesinde önemli bir rol üstlenen Kazan’ı ziyaret etti. Bakan Arslan, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’le birlikte burada demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi. Arslan, milletin millet olma şuuruyla canı pahasına darbecilere ders verdiğini belirterek, “Milletin millet olma şuuruyla herkesin bu ülkenin asli unsuru olduğu bunun oluşturduğu millet kavramını hem dünyaya tekrar gösterdi. Bize düşen o dik duruş karşısında saygıyla eğilmektir. O yüzden karşınızda saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.
Dünyanın Türkiye’nin yanında olması gerektiğini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:
"78 milyon o gün bu hainlere karşı dil, din, mezhep, ırk, şehir, siyasi görüş ayrımı yapmadan tek vücut, o akşam birlikte namlunun önünde durarak, tankın altına yatarak, Kazan’da jetlerin önünde durarak, jetlerin attığı bombaların önünde durarak dünyaya birliktelik, kardeşlik, millet olma şuurunu ispatladı. İşte o fırsatı vermemek için diyoruz ki meydanınıza, sokağınıza sahip çıkın. Ama daha da önemlisi milli iradenin temsilcisi olan siz milletimiz iradenize sahip çıkın. Zaten sahip çıktınız, bunu ispatladınız.”
"Çanakkale ruhunu dirilttik"
Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de, Kazanlılar’ın 15 Temmuz gecesi bir övgü beklemeden ve sonucunu düşünmeden vatan, millet için harekete geçtiklerini belirterek, "Pistin önünde lastik, saman ve mahsullerini yakarak, F-16’ların görüş alanını daralttık. Göğsümüzü, sivil halkı ve Meclisimizi bombalayan F-16’lara siper ettik. Çanakkale ve Milli Mücadele ruhunu yeniden Kazan’da dirilttik" diye konuştu.
Bakan Arslan ve Belediye Başkanı Ertürk, daha sonra Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi’nde tedavi gören demokrasi kahramanlarını ziyaret etti. Arslan ve Ertürk, sağlık durumları hakkında bilgi aldığı yaralılara çiçek vererek, kendileriyle gurur duyduklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.