Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Arslan’dan Adnan Menderes Havalimanı ziyareti

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2002’de iç ve dış hatlarda toplam 2,5 milyon yolcuya hizmet edilirken, bugün 12 milyonun üzerine yolcuya hizmet eder hale gelindiğini,...

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2016 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2016 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2002’de iç ve dış hatlarda toplam 2,5 milyon yolcuya hizmet edilirken, bugün 12 milyonun üzerine yolcuya hizmet eder hale gelindiğini, bugüne dek havalimanına 1.3 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.
Devam eden projeleri incelemek üzere İzmir’de bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adnan Menderes Havalimanı’nı da ziyaret etti. İç ve dış hatlar terminalini inceleyen Bakan Arslan, yetkililerden bilgi aldı, havalimanı personeli ve yolcularla sohbet etti. Havalimanı ziyaretinde; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Atilla Kaya da bulundu. Ziyaretin ardından açıklama yapan Bakan Arslan, "Sayın Başbakanımızın Adnan Menderes Havalimanı ile ilgili daha önce verdiği birçok söz vardı. Bakanlığı döneminde de bunlar sırayla yerine geldi. Bunlardan biri; 27 bin metrekare kapalı alanı olan bir havalimanından bugün iç-dış hattı üst üste koyarsanız 310 bin metrekare kapalı alan olan bir havalimanından bahsediyoruz. Terminallerimiz kendi ölçeklerinde dereceye girmiş terminaller. İç hatlarda 1,5 milyon, dış hatlarda 4 milyon yıllık kapasite varken bugün iç hatlarda 20 milyon yolcuya, dış hatlarda 10 milyon yolcuya hizmet edebilecek bir havalimanından bahsediyoruz. 2002’de iç hatlarda yaklaşık 1 milyon, dış hatlarda 1,5 milyon yolcuya hizmet edilirken, bugün iç hatlarda 9,5 milyon yolcuya hizmet eder hale geldik. Dış hatlarda ise 2,5 milyonun üzerinde yolcuya hizmet ediyoruz. Toplamda 12 milyonun üzerinde yolcuya hizmet ediyoruz. 2,5 milyondan 12 milyona hizmet eder hale gelmişiz" diye konuştu.
1.3 milyarlık yatırım
Yeni büyük projeleri de yaptıklarını ancak yapılanların da unutulmaması gerektiğini kaydeden Bakan Arslan şöyle konuştu:
"Sayın Başbakanımızın, Hükümetlerimizin yaptıklarını unutmamak adına gerek iç hatlar, gerek dış hatlar terminaliyle geldiği kapasiteyi ortaya koymak adına incelemede bulunduk. Yolcuların geldiği andan itibaren yolculuklarının bittiği noktaya kadar çok ferah bir ortamda ağırlama, işlemleri yapma ve uğurlama yapılıyor. Memnuniyetle Adnan Menderes Havalimanı’ndaki bütün yapılardan gurur duyduğumuzu, ’hava yolu halkın yolu olacak’ söylemi kapsamında İzmir’in de kendine düşen payı fazlasıyla aldığını vurgulamış olmak için burayı gezdik. Bir 12 milyon yolcuyu daha ağırlayabilecek kapasitemiz söz konusu. Uzunca yıllar hizmet edebilecek bir havalimanına sahibiz. Bugüne kadar 400 milyon Euro’ya yakın yatırım yapıldı. Yani 1.3 milyar TL’lik yatırım gerçekleşti. Bu da Türkiye’nin havacılık adına geldiği noktayı gösteriyor."
İstanbul’daki 3. havalimanı hakkında da konuşan Bakan Arslan, "Hedefimiz 2018’in ilk çeyreğinde birinci fazını bitirerek 90 milyon yolcuya hizmet eden havalimanını İstanbul’a kazandırmak ancak uzun vadede yılda 200 milyon yolcuya hizmet edecek dünyanın en büyük havalimanını yapmış olacağız. İşler planladığımız şekilde yürüyor. Bugün 18 bin kişi sahada 7/24 çalışıyor. Bunun önümüzdeki yıl 30 bine çıkmasını planlıyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.