Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Arslan’dan Adıyaman’a hızlı tren müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adıyaman’a hızlı tren müjdesi verdi.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adıyaman’da Kahta-Narince-Siverek yolu 41 kilometrelik 1. kısım asfaltın temel atma töreninin...

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adıyaman’a hızlı tren müjdesi verdi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adıyaman’da Kahta-Narince-Siverek yolu 41 kilometrelik 1. kısım asfaltın temel atma töreninin ardından Adıyaman Valiliğini ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Arslan, daha sonra basın toplantısı düzenledi. Vali Abdulah Erin, Bakan Arslan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Adıyaman’a hızlı tren müjdesi veren Bakan Arslan ise, 14 yıldır Adıyaman ve ülkede çok önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, yeni beklentiler ve talepleri karşılamak için çalıştıklarını söyledi. Bakan Arslan, “Ülke genelinde Osmangazi Köprüsü, Yavuzsultan Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Marmara Projesi, Avrasya Tüneli dünya genelinde ses getiriyor. Bu önemli projelerin yanı sıra bölgesel projeler de çok önemlidir. Nissibi Köprüsü bölge için çok önemlidir. Bu köprü tek başına yetmiyor. 2020 yılına kadar 23 kilometre bölünmüş yol var iken, bugün bu rakam 208 kilometreye çıktı. Adıyaman’daki beklentisi olan çevre yoluyla ilgili proje çalışması yapılıyor. 29 kilometrelik bölünmüş yolun proje çalışması yapılıyor” dedi.
Gölbaşı ilçesinden Adıyaman’a 62 kilometrelik demiryolu bağlantısını yaparak, hızlı tren projesini bu sene sonu ihale edip projesini hazırlayacaklarını söyleyen Bakan Arslan, “Adıyaman’da hızlı trenden bahsedince gündemimizde yoktu dediler. AK Parti olarak yapmayacağımız şeylerden bahsetmiyoruz. Biz bunu milletvekili arkadaşlarımızla, belediye başkanımızla, valimizle bu konu üzerinde çalışmıştık. Belli bir aşamaya getirmeden kamuoyuna bu müjdeyi açıklamak istememiştik. Gölbaşı ilçesinden Adıyaman’a 62 kilometrelik demiryolu bağlantısını yapacak hızlı tren projesini bu sene sonu itibariyle ihale edip projesini hazırlayacağız. Hızlı tren ana omurgasına Adıyaman’ı bağlayacağız. Böylece inşallah Adıyaman hızlı trene kavuşmuş olacak” dedi.
Bakan Arslan, daha sonra Adıyaman Belediyesini ziyaret etti. Burada Belediye Şeref Defteri’ni imzalayan Arslan’a, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu belediye hizmetleri hakkında bilgi verdi. Bakan Arslan, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.