Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Arslan, İzmir-Çandarlı otoyol ihalesi sürecinin başladığını açıkladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir-Çandarlı otoyolu ihalesi sürecinin yarın başlayacağını ve 15 Şubat 2017 tarihine kadar teklifleri alacaklarını söyledi. 2017 yılı içerisinde işe başlayıp 3 yıl içerisinde...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 21:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir-Çandarlı otoyolu ihalesi sürecinin yarın başlayacağını ve 15 Şubat 2017 tarihine kadar teklifleri alacaklarını söyledi. 2017 yılı içerisinde işe başlayıp 3 yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Arslan, 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olmak üzere 76 kilometrelik bir proje yapacaklarını kaydetti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, PTT Ahlatlıbel Sosyal Tesislerinde İzmir-Çandarlı otoyol ihalesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan, “İzmir-Çandarlı otoyolu özelikle Menemen, Nemrut, Aliağa, Çandarlı arasındaki çok yoğun trafiğin yaşandığı yaklaşık günde 60 bin trafiğin olduğu adeta trafik keşmekeşinin olduğu bölgede yapacağız otoyolu. Yarın yani 9 Kasım 2016 tarihi itibariyle ilana çıkmış olacağız ve 15 Şubat 2017’ye kadar teklifleri alacağız. Teklifleri aldıktan sonra da değerlendirmesini yapıp teknik olarak yeterli bulduğumuz teklif sahiplerinin sürelerini açacağız. Böylece de işletme sürelerini yarıştırmış olacağız. Yani yarından itibaren yaklaşık 3 ay sonra teklifleri alıp teklifleri değerlendirdikten sonra 2017 içerisinde işe başlayıp 3 yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Özellikle bizim İzmir’den Menemen’e kadar olan yaklaşık 16 kilometrelik kısmını biz otoyol standardıyla yolu bitirmiştik zaten. Menemen’den sonra Nemrut Körfezi Aliağa’yı da içerisine alacak ve Çandarlı Limanı’na kadar gidecek 76 kilometrelik bir proje yapacağız” diye konuştu.
Bakan Arslan, otoyolun 3 şerit gidiş ve 3 şerit geliş olacağını bildirerek, “Böylece de özellikle ağır sanayinin olduğu Tüpraş’ın, Petkim’in diğer akaryakıt tesislerinin olduğu, Nemrut’taki limanların olduğu bölgede ağır araç trafiğinden kaynaklı çok ciddi bir trafik keşmekeşi var. Bunu rahatlamış olacağız. Hem sanayiye katkı koymuş olacağız, sanayinden çıkan araçların trafiğini rahatlatmış olacağız hem de o bölgedeki Menemen’deki, Aliağa’daki, Çandarlı’daki insanların erişimini kolaylaştırmış olacağız. Devlet yoluna alternatif bir yol sağlamış olacağız. Sadece bu bölge değil, İzmir’i Çandarlı üzerinden Ayvalık’a, Bergama’ya daha kuzeye Çanakkale’ye götüren yolu da böylece alternatif bir yol oluşturarak trafiği rahatlamış olacağız” şeklinde konuştu.
“Bu güzergahta ortalama 35-40 bin aracın geçişi öngörülüyor”
Yarın Resmi Gazete dahil olmak üzere ihale için ilana çıkacaklarını ve 15 Şubat’a kadar teklifleri alacaklarını kaydeden Bakan Arslan, “Yap-işlet-devret modeliyle yaptığımız bir proje olması hasebiyle o teklif verenlerin dosyalarını inceleyeceğiz. Teknik olarak yeterli bulduğumuz firmaların süreye yönelik süre tekliflerini açmış olacağız. Dolayısıyla o süreçte de en kısa süreyi kim verdiyse ihaleyi ona vereceğiz. Onlar da 3 yıl içerisinde burayı bitirip bu verdikleri süre çerçevesinde işletecekler ve o sürenin sonunda da yolu bize devredecekler. Biz de işletme hakkı devriyle hem insanlarımıza kullandırıp hem de karayollarımıza yeni gelir kaynağı sağlamış olacağız. Bu güzergahta ortalama 35-40 bin aracın geçişi öngörülüyor. Çünkü şu an çok yoğun bir trafik var. Hatta bazı insanlar trafiğe çıkmıyor çok tıkanma olduğu için. Ama otoyolun açılmasıyla birlikte, otoyolun yaklaşık 40 bin civarında bir trafik almasını öngörüyoruz. Ayrıca da diğer yolu da insanlarımız trafik rahatlayacağı için daha rahat kullanabilecekler. Şu an özellikle o sanayi bölgesinde sanayinin daha fazla büyümesi ihtiyacı var. Fakat trafik tıkanıklığından dolayı daha büyüyemiyor. Bu yolla birlikte orada ekonominin de ticaretin de canlanacağını, sanayinin de büyüyeceğini bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.