Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Altınok: “Huzurdan Ve Kardeşlikten Rahatsız Olanlar Karşısında Kararlı Duruş Sergiledik”

İçişleri Bakanı Selami Altınok, “Huzurdan ve kardeşlikten rahatsız olanlar karşısında ülke olarak cesur ve kararlı bir duruş sergiledik. Sergilemeye de devam edeceğiz. Halkımız müsterih olsun, devletimiz güçlüdür” dedi.İçişleri...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2015 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2015 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Altınok: “Huzurdan Ve Kardeşlikten Rahatsız Olanlar Karşısında Kararlı Duruş Sergiledik”
İçişleri Bakanı Selami Altınok, “Huzurdan ve kardeşlikten rahatsız olanlar karşısında ülke olarak cesur ve kararlı bir duruş sergiledik. Sergilemeye de devam edeceğiz. Halkımız müsterih olsun, devletimiz güçlüdür” dedi.
İçişleri Bakanı Selami Altınok, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile birlikte Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, Yerköy Polis Merkez Amirliği temel atma törenine katıldı. Altınok, burada yaptığı konuşmada, terör konusuna değinerek, "Nerede mazlum görsek yardımına koştuk kapılarımızı ve gönlümüzü sonuna kadar açtık. Bize sığınanları emanet bildik. Canımız pahasına onları koruduk. Bu topraklarda yaşayan tüm insanların kim olduğuna nereden geldiğine bakmaksızın kardeş olarak gördük. Bin yıldır bu kardeşliği yaşatıyoruz ve yaşatmaya da kararlıyız. Ancak bu medeniyet mirasından nasibini almamış, insanları yaşatmak yerine öldürmeyi masum canlara kıymayı marifet bilen terör örgütü ve destekçileri bu topraklardaki kardeşliği bozma çabası içerisindeler" diye konuştu.
Terör örgütünün yaptığı eylemlerin devleti yıldıramayacağını dile getiren Altınok, şunları söyledi: "Son dönemde kalleşçe düzenlediği terör eylemleri ile bölgede yaşayan masum vatandaşlarımızı, çocuklarımızı katleden bu eli kanlı terör örgütü, askerimize, polisimize ve jandarmamıza tuzak kuruyor, haince ve sinsice saldırılarla insanlarımızın yüreğine ateş düşürerek kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışıyorlar. Huzurdan ve kardeşlikten rahatsız olanlar karşısında ülke olarak cesur ve kararlı bir duruş sergiledik, sergilemeye de devam edeceğiz. Halkımız müsterih olsun, devletimiz güçlüdür. Askerimiz, polisimiz, jandarmamız ülkeyi kargaşa ve şiddete çekmek isteyen terör örgütü ve yandaşlarına karşı, büyük bir fedakarlık ve özveri ile gerek sınır ötesinde gerekse sınırlarımız içerisinde kahramanca mücadele veriyorlar."
Konuşmaların ardından eğitimli narkotik köpeklerinin gösterileri ilgiyle izlendi. Ankara Köpek Eğitim Merkezi’nde görevli eğitmenler tarafından hazırlanan gösteride, uyuşturucu bulma ve itaat eğitimi gösterileri yapıldı. Daha sonra Yerköy Polis Merkez Amirliği’nin temeli atıldı. İçişleri Bakanı Altınok’un talimatı ile Yozgat ve ilçelerinde görev yapacak Narkotimlerin göreve sevki yapıldı. İçişleri Bakanı Altınok daha sonra Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Altınok, Yozgat Polis Eğitim Merkezi’nde, Aralık ayında bin üniversite gencinin eğitime alınacağını belirterek, “Üniversite mezunu gençlerimiz burada eğitim alacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.