Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Ala: "Çukur Kazanların Yerine Hizmetleri Biz Götüreceğiz"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, çukur kazanların yerine hizmetleri kendilerinin götüreceklerini ifade ederek, "Belediye başkanları bu görevi halkın yollarına çukur kazmak için değil yol yapmak için aldı" dedi.İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın,...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Ala: "Çukur Kazanların Yerine Hizmetleri Biz Götüreceğiz"
İçişleri Bakanı Efkan Ala, çukur kazanların yerine hizmetleri kendilerinin götüreceklerini ifade ederek, "Belediye başkanları bu görevi halkın yollarına çukur kazmak için değil yol yapmak için aldı" dedi.
İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Olimpik Trap, Double Trap ve Skeet Atış Poligonu’nun açılışını yaptı. Bakan Ala’nın yanı sıra törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Başkanı Bülent Torpil, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Ala, "Türkiye’nin sıcak gündemi içerisinde belediye başkanlığının nasıl yapılacağını, Türkiye’nin bazı köşelerinde çocuklara spor tesisi yapmak yerine, çukur kazıp onları arkasına gönderen, milletten sandıkta hizmet için oy almış ama aldığı oyu hezimete, eziyete dönüştüren bazı kamu görevlilerine ve belediye başkanlarına da buradan örnek olsun, buradan selam olsun. Buradan bir hedef olsun diye, hizmet hedefi olsun diye altını çizerek belirtmek istiyorum. Belediye başkanları bu görevi halkın yollarına çukur kazmak için değil, yol yapmak için aldı. En güzel örneği, Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve Belediye Başkanı Altepe’dir. Bütün şehirdeki diğer ilçe belediye başkanlarıdır" açıklamasında bulundu.
"ÇUKUR KAZANLARIN YERİNE HİZMETLERİ BİZ GÖTÜRECEĞİZ"
Geçen hafta Silopi’de olduklarını hatırlatan Bakan Ala, "Bütün sokaklar cıvıl cıvıl. Oradaki kardeşlerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın sizlere selamı var. Ama onların bu tür sportif faaliyetleri yerine getirebilecek alanları yok. Onları da biz yapacağız. Orada sandıklar bu işleri yapsınlar diye ailelerin oy verdiği ama onların onu yapma yerine çukur kazanların yerine bu hizmetleri biz götüreceğiz" diye konuştu.
Irak’ta, Suriye’de ortaya çıkan durumların, hadiselerin Avrupa’yı, Türkiye’yi ve tüm dünyayı etkilediğine vurgu yapan Bakan Ala, "Şu anda Avrupa ülkeleriyle dünyanın başka ülkeleriyle bir araya geldiğimizdeki sürekli her hafta mutlaka birkaçıyla görüşüyoruz, bu devasa problemin dünyaya yansımalarını konuşuyoruz, Türkiye’ye yansımalarını konuşuyoruz. Bunların başında göç ve terör problemi geliyor ama bizim önerilerimiz zamanında karşılanmış olsaydı, AB tarafından dikkate alınmış olsaydı, inanın bu sorunları da kolay çözecektik. Zengin, kalkınmış ülkeler eğer ’Kalkınmanın refahını yaşayım ama sorumluluk üstlenmeyeyim’ derse, bazı problemlere vaziyet etmekte geç kalıyorlar. Bu bakımdan onlarla meseleleri değerlendiriyoruz. Bu konuları çözeceğiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.