Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Akdağ ve Ağbal, Erzurum’da Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, Erzurum’da Cazibe Merkezleri Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı’na katıldı.Palandöken’de yapılan toplantıya Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kalkınma...

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2016 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2016 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, Erzurum’da Cazibe Merkezleri Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı’na katıldı.
Palandöken’de yapılan toplantıya Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Cazibe merkezi olan il valileri, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları, STK temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Sağlık Bakanı Akdağ, dört ilin kalbinin birlikte atacağını ifade ederek, “Doğu ve Güneydoğu’daki 23 il için ve bu toplantının özelliği açısından dört ilimizi için tarihi bir dönemin adıdır. Çünkü söz konusu illerden göç olduğunu, istihdamı oluşturmakta zorlandığımızı görüyoruz. Hükümetimizin yaptığı bütün altyapı yatırımlarına rağmen bölgemizin kalkınması için daha çok mesafe katetmemiz gerekiyor. Bu cazibe merkezleri programıyla bunu birlikte halledeceğiz. Erzurumdayız ama dört şehrin kalbi birlikte atıyor. Bu birliktelik, birlikte yürümeye, koşmaya, yükselmeye katkı verecek” dedi.
Program kapsamında 11 milyar lira kaynak ayrıldığını belirten Maliye Bakanı Ağbal ise, “Cazibe merkezleri programında yaklaşık 11 milyar liralık bir kaynak var. Burada özellikle 2017 yılına dönük olarak ‘ne yapabiliriz’ onları konuşacağız. 23 il bu projeden yapmış olduğu projeler çerçevesinde kaynak alacak. Hangi il ve bölge daha çok proje üretirse tabi ki bu cazibe merkezleri programından daha fazla kaynak alma imkanına kavuşacak. Dört vilayeti kapsayan bu programın merkez ili Erzurum bölgemizde önemli. Bu süreç içerisinde Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane birlikte kalkınacak. Cazibe merkezleri programının en önemli özelliği, artık vilayetler tek tek kalkınma çabasına girmekten ziyade bir bölge olarak sinerji üretmek suretiyle bir güç birliği içerisinde bu kalkınmayı sağlayacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.