Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Akdağ: “Terör Yandaşı Sağlıkçıları Kulağından Tutar Adalete Teslim Ederiz”

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Güneydoğu’da bazı sağlık çalışanlarının yaralı güvenlik güçlerine bakmadığı iddialarına yönelik, “Böyle bir şeye kim karışmışsa kulağından tutar adaletin önüne koyarız” dedi. Bölgedeki...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Güneydoğu’da bazı sağlık çalışanlarının yaralı güvenlik güçlerine bakmadığı iddialarına yönelik, “Böyle bir şeye kim karışmışsa kulağından tutar adaletin önüne koyarız” dedi. Bölgedeki UMKE çalışanlarının onar günlük süreyle gönüllü olarak çalıştıklarını belirten Akdağ, “Hepsinin gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum’da Kardelen TV’de “Farklı Bakış” programında İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Gazeteci Esat Bindesen’in sorularını cevaplandırdı. Güneydoğu’da görev yapan bazı sağlık personellerinin yaralı güvenlik güçlerine bakmadığı iddialarına ilişkin olarak Bakan Akdağ, konuyu yakından takip ettiğini belirtti. “Böyle bir şeye kim karışmışsa kulağından tutar adaletin önüne koyarız” diyen Akdağ, şunları söyledi:
“Bir hastanemizde buna benzer iddialar ya da medyaya yansıyan durumlar oldu. Değerli Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu bir soruşturma açtırmış. Ben de geldiğimde bunu gördüm. Şimdi o soruşturmanın sonuçlarını bekliyorum. Böyle bir şeye kim karışmışsa kulağından tutar adaletin önüne koyarız. Sadece idari soruşturma bu iş için yetmez. Münferit olarak insanların sempatileri olabilir, bunların Facebook gibi sosyal medya hesaplarına bakarsanız buna benzer şeyler çıkabilir. Kimi tespit edersek götürür gereğini yaparız. Ancak ben bunun yaygın bir davranış şekli olmadığını biliyorum. Sağlık çalışanlarına haksızlık etmemeliyiz.”
“BÖLGEDEKİ SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM”
Bölgede görev yapan sağlık çalışanlarının büyük çaba gösterdiğini dile getiren Bakan Akdağ, “Özellikle sadece bölgede çalışanlar değil bizim bu ulusal medikal, yani sağlık kurtaran ekiplerimiz de bu hususta müthiş bir çaba gösterdiler. UMKE ekiplerimiz sağlık personeli eksikliği olan bölgelerde onar gün dönüşümlü olarak gidip hizmet ettiler. Bu gönüllük meselesi çok önemli. O bombanın, kurşunun, roketin riskinde olan hastanelere gittiler ve oralarda hizmet ettiler. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Türkiye’de bu UMKE, Ulusal Sağlık Kurtarma Ekiplerimiz bizim şu anda göz bebeğimiz. Ben iddialı konuşmayı sevmem ama bu ekip böyle. 7 bin civarında yetişmiş gönüllü elemanımız var. Dünyada böyle bir ikinci ekip yok” dedi.
“TERÖRLE MÜCADELEDE HİÇBİR GEVŞEKLİK OLMAYACAK”
Öncelikli konularının terörle mücadele olduğunu vurgulayan Akdağ, “Birçok alanda önceliğimiz var ama birincisi terör meselesindeki mücadelenin kararlıkla yürütülmesidir. Bunu Başbakanımız da ifade etti. Hangi hal ve şart olursa olsun terörler mücadelede hiçbir gevşeklik olmayacak. Vize meselesinde terörle mücadele yasasını değiştirmemiz gerektiği gibi teklifler geldi, bunları elimizin tersiyle itiyoruz. Batılılar Türkiye’de olup biteni ya anlamıyorlar ya da hissedemiyorlar” şeklinde konuştu.
“112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNİ İKİYE KATLAYACAĞIZ”
Ambulans hizmetlerinde İstanbul’u güçlendirecekleri mesajını veren Akdağ, “Sağlık hizmetlerinde ilk olarak bir taraftan 112 hizmetlerini kuvvetlendireceğiz. Özellikle İstanbul’da hala ihtiyacımız var. İstanbul’da 112 ambulans hizmetlerini üç katına çıkardık ama hala yetmiyor. İstanbul trafiği çok daha fazlasını istiyor. Şu andaki gücümüzü gerekirse ikiye katlayacağız. Trafiği çözmek bakanlığımızın elinde değil ama madem trafik problemini yenemiyoruz, biz de ambulans sayımızı arttıracağız. İstanbul’da ihtiyaç duyduğumuz merkezlerde hareketli ambulansları devreye sokacağız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.