Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Akdağ, sağlık hizmetlerindeki değişimi anlattı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Bütün sistemleri vatandaş için kuruyoruz. Bu cumhuriyet bunun için kuruldu. Hükümetler bunun için kuruluyor, cumhurbaşkanları bunu için seçiliyor, bakanlar bunun için atanıyor” dedi.Sağlık Bakanı Recep...

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Bütün sistemleri vatandaş için kuruyoruz. Bu cumhuriyet bunun için kuruldu. Hükümetler bunun için kuruluyor, cumhurbaşkanları bunu için seçiliyor, bakanlar bunun için atanıyor” dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İl Sağlık Yöneticileri Değerlendirme Toplantısında sağlık hizmetlerindeki değişimi ve gelecekteki hizmetleri anlattı. Düzenlenen programda Akdağ’ın yanı sıra çok sayıda Sağlık Bakanlığı mensubu da yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda 2003 yılından beridir ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın uygulandığını kaydeden Akdağ, “Sağlık Bakanlığımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 2003 yılından beri ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’nı uyguluyor. Türkiye’de vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden memnuniyeti yüzde 29’dan yüzde 70’lere çıktı. Sağlık göstergelerimiz iyileşti. Bunların en başında doğan bir çocuk için belenen hayat süresi var. Bu da 72’den 78’e çıktı. Hamile annelerin vefat etmesi 100 bin annede 70’lerden 15’lere geriledi. Bebek ölüm hızları binde 30’lardan binde 7’lerei 7 buçuklara geriledi. Sürdürülebilir bir sistem kuruduk” şeklinde konuştu.

“Buraya gelene kadar çok yol aldık”
Türkiye’de mevcut sağlık hizmeti sistemi kurulana dek, çok yol kat edildiğinin altını çizen Akdağ, “Buraya gelene kadar çok yol aldık. 112 sistemleri köylere ulaşamıyordu. Oturmuş bir hasta taşıma sistemimiz yoktu. Parçalı bir sağlık hizmeti sunan yapımız vardı. Dolayısıyla bir adaletsizlik vardı. Vatandaşların bir kısmı hizmet alabilirken bir kısmı alamıyordu. Türkiye’nin ihtiyaçları değişti. Geçmişte ishaller, çocukluk çağında yapılayan aşılamalara bağlı hatalıklar, anne ölümleri, bebek ölümleri, hastaneye zamanında yetiştirilemeyen insanlar, yoğun bakımı eksikliğinden dolayı aslında tedavi edilebilecek insanların tedavi edilemeyişi gibi çok önemli problemleri geride bıraktık” ifadelerini kullandı.

“Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın ikinci faslını başlatıyoruz”
Akdağ, ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın ikinci falının 2017 yılından itibaren başlayacağını kaydettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizim yeni bir siteme, yeni bir bakışa, yeni bir organizasyona ihtiyacımız var. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatlarıyla Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın ikinci faslını başlatıyoruz, 2017’den itibaren. Sahada ciddi bir çalışma yaptık. Şimdi politika laboratuarları oluşturduk. Buralarda çalışarak önümüzdeki 4 ay içinde stratejimizi belirlemiş oluyoruz, çünkü ihtiyaçlarımız değişti.”

“Bütün sistemleri vatandaş için kuruyoruz”
Akdağ, yapılan her çalışmanın vatandaş için yapıldığına dikkat çekerek, “Bizim için önemli olan bir kelime ve bir kavram var. Bütün sistemleri vatandaş için kuruyoruz. Bu cumhuriyet bunun için kuruldu. Hükümetler bunun için kuruluyor, cumhurbaşkanları bunu için seçiliyor, bakanlar bunun için atanıyor. Bizim işimiz vatandaşımızın işini kolaylaştırmaktır. Bütün mesele bu” açıklamalarında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.