Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Akdağ, "Cesaret edip çıkmasınlar, ezeriz, yıkar geçeriz"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün ordunun daha güçlü olduğunu ifade ederek, "Terör örgütlerine pabuç bırakmadık. Değil FETÖ’sü onun feriştahı da gelse bu millet onlara yol vermeyecektir. Bundan sonra ne FETÖ’sü, ne PKK’lısı,...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün ordunun daha güçlü olduğunu ifade ederek, "Terör örgütlerine pabuç bırakmadık. Değil FETÖ’sü onun feriştahı da gelse bu millet onlara yol vermeyecektir. Bundan sonra ne FETÖ’sü, ne PKK’lısı, ne DAEŞ’i, ne DHKP-C’lisi, ağa babaları kimse, arkasındakiler her kimse cesaret edip çıkmasınlar. Allah’ın izni ile ezeriz, yıkar geçeriz" dedi.
Bir dizi toplantıya katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e gelen Bakan Akdağ, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette Akdağ’a AK Parti Mersin milletvekilleri Hacı Özkan ile Yılmaz Tezcan da eşlik etti. Parti önünde İl Başkanı Cesim Ercik ve partililer tarafından karşılanan Bakan Akdağ, burada partililere seslendi. Mersin’de ilk olarak Şehir Hastanesi’ni ziyaret ettiğini söyleyen Akdağ, "Allah’a şükürler olsun, Mersinlilere de mübarek olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın rüya projesi olan, son derece önem verdiği şehir hastaneler zincirinin ilkini önümüzdeki birkaç ay içerisinde Mersin’de Mersinlimizin hizmetine sokmuş olacağız. Bu hastane şu anda Mersin’de inşa edilmiş olan hizmet veren bütün hastaneleri götürüp içine koysanız yarısını dolduramayacağınız bir hastane" diye konuştu.
"Değil FETÖ’sü feriştahı da gelse bu millet onlara yol vermeyecektir"
15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili de konuşan Akdağ, "Hükümet olarak, AK Parti olarak biz hizmetleri sunarken birde bu memlekete ihanet edenler var. Bu ihanet edenlerin, başta hain FETÖ çetesi ve onun yandaşları olmak üzere dersini verdiğiniz için Mersinlilere şükranlarımı sunuyorum. Sizin Türk milleti olarak duruşunuz, sizin ferasetiniz, sizin imanınız, sizin vatanınıza, bayrağınıza sahip çıkışınızdır ki bu zalim çeteyi 20 saatin içinde püskürtmesini bilmiştir. Onların 40 senelik hazırlıkları, dalavereleri, tuzakları milletin bir üflemesiyle Allah’a şükürler olsun geriye püskürtüldü. Bunlara papuç bırakmadık, değil FETÖ’sü onun gibi feriştahı da gelse bu millet onlara yol vermeyecektir. 15 Temmuz bize gösterdi ki bu güzel memleketimizde bazı ayrılık, gayrılık düşünceleri aslında suni olarak oluşturulmuş. Bunlar sonradan bizim içimize sokulmuş fitneler. Bundan sonra ne FETÖ’sü, ne PKK’lısı, ne DAEŞ’i, ne DHKP-C’lisi ağa babaları kimse, arkasındakiler her kimse cesaret edip çıkmasınlar. Allah’ın izni ile ezeriz, yıkar geçeriz. Bu millet 15 Temmuz’da gösterdiği gibi bundan sonra da bu birlikteliği gösterecektir" şeklinde konuştu.
"Bugün ordumuz daha güçlü"
Bugün Türk ordusunun daha güçlü olduğunu vurgulayan Akdağ, "Birileri diyorlardı ki bu kadar general, subay ordudan uzaklaştırılıyor, cezalarını çekmeleri için bu hainler hapse atılıyor, ordu zayıflar mı diye soruyorlardı. Ordu zayıflar mı, ordu içindeki hainleri, tefecileri temizlediğin zaman aslında kuvvetli hale geliyor. Hepiniz gördünüz. Bütün dünyanın taktir ettiği, bir taraftan sivilleri koruyan, bir taraftan da DAEŞ ve PYD’ye göz açtırmayan, sınırlarımızı güvenli hale alan Fırat Kalkanı operasyonuyla işte bugün ordumuz çok daha güçlü, Allah’a şükürler olsun çok daha kararlıyız. Ordular, silahlı kuvvetler milletin emrinde oldukları müddetçe, milletin temsilcilerinin talimatlarına uygun hareket ettiği müddetçe kıymetlidir. Onun dışındaki milletin başına efendilik taslamaktır ki biz bunu hiç kabul etmedik. Bu millet Rabbinin önünde rükuya eğilir, onun dışında tarih boyunca hiç kimseye boynumuzu eğmedik, bundan sonra da boynumuzu eğmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
Akdağ’dan partililere FETÖ uyarısı
FETÖ mensuplarının hak ettikleri cezayı alacaklarını belirten Akdağ, "Bu çetenin nerede hangi kalıntısı varsa, ister devlet dairelerinde olsun, isterse iş hayatında olsun, ister üniversitelerde olsun, polisin, askerin içinde olsun Allah’ın izni ile bunları temizleyeceğiz, temizlemeye de mecburuz. Onun için her kim bir şekilde bunlarla ilişki kurmuş, irtibat kurmuşsa, kesinlikle yolunu ayırmalıdır. Hukuk kendisine bir ceza biçecekse de bu cezayı çeker. Bu hainler çetesiyle artık hiç kimse benim akrabamdır, benim yakınımdır, benim tanıdığımdır diyerek asla birlikte olmamalıdır ve asla bunlara müsamaha etmemelidir. Şehitlerimizin ailelerine baktığınızda meselenin nasıl olduğunu daha iyi anlıyorsunuz. Ne günahı vardı onların. Milletin parasıyla alınmış F16’lardan, tanklardan, silahlardan kurşunları, bombaları o insanların üzerine yağdırdılar. Var mıydı bir hakları. Ama bu milletin nasıl Ulubatlı Hasan’ı varsa, 15 Temmuz darbe teşebbüsünde de Halis Demirler’i vardı, bundan sonrada hep var olacaktır" ifadelerini kullandı.
3-4 yıl içerisinde Mersin’de önümüzdeki 30 yılın sağlık yatırım ihtiyaçlarını tamamlamış ve bitirmiş olacaklarını kaydeden Akdağ, "Tabi sağlık annenin karnında doğumu bekleyen bebeğin hakkı olduğu kadar, 90 yaşındaki bir ninemizin de hakkı, 40 yaşındaki bir babamızın da hakkı, 20 yaşındaki bir delikanlının da hakkı. Sağlık 80 milyon Türk milletinin hakkı. Biz bu meseleye böyle bakıyoruz. Sağlık alınan, satılan bir mal gibi hiç düşünmedik. Bu ülkenin her insanının sağlık hizmeti almaya hakkı vardır. Bizde AK Parti hükümeti olarak bu hizmeti milletimize vermeye mecburuz. Allah bu millete bizi hizmetkarlıktan ayırmasın" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.