Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Akar açıkladı: İşte etkisiz hale getirilen terörist sayısı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Son 45 gün içinde yurt içi ve sınır ötesine yapılan büyük ve orta çaplı operasyonlarda, hava harekatlarında elebaşları dahil toplam 366 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Akar açıkladı: İşte etkisiz hale getirilen terörist sayısı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Son 45 gün içinde yurt içi ve sınır ötesine yapılan büyük ve orta çaplı operasyonlarda, hava harekatlarında elebaşları dahil toplam 366 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gaziler Günü töreninde yaptığı konuşmada, şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşma isteğinin peygamber ocağı olarak bilinen Türk ordusunun kahraman ve fedakar mensuplarının en büyük motivasyon kaynaklarından olduğunu belirterek, bugünün aynı zamanda Atatürk’e Meclis tarafından "gazi" unvanı ve mareşal rütbesi verilmesinin 97’nci yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Bölgesel ve küresel düzeyde kritik bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Akar, "Bu dönemde ülkemiz birçok tehdit ve tehlikeyle karşı karşıya bulunmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerince vatanın bütünlüğüne, devletin bekasına, milletin huzur ve güvenliğine yönelen tehditlerin bertaraf edilmesi maksadıyla yurt içi ve sınır ötesinde geniş çaplı operasyonlar düzenlenmiş, bu operasyonlarda büyük başarılar elde edilmiştir. Bu başarıların elde edilmesinde en büyük pay aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir” diye konuştu.

"Elebaşları dahil toplam 366 terörist etkisiz hale getirilmiştir"

Bakan Akar, konuşmasına şöyle devam etti:

“TSK, devletimizin ve milletimizin bekasını hedef alan FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı ’ölürsek şehit, kalırsak gazi’ anlayışıyla azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadelemiz jandarma, emniyet güçleri ve güvenlik korucularımızla sivil-asker büyük bir uyum ve koordinasyon içerisinde omuz omuza, en önemlisi sizlerin de destek ve dualarıyla en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir. Bu kararlı mücadelemizin sonuçlarının somut bir şekilde görmekteyiz. Son 45 gün içinde yurt içi ve sınır ötesine yapılan büyük ve orta çaplı operasyonlarda, hava harekatlarında elebaşları dahil toplam 366 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Son yıllarda payı yüzde 20’den yüzde 65’e çıkan yerli ve milli savunma sanayisine dayalı modern harp silah, araç ve gereçlerimizi etkin kullanarak, bölücü terör örgütünü tamamen bitirmek kararlılığıyla yürüttüğümüz bu operasyonlarda çok sayıda teröristin, özellikle elebaşlarının etkisiz hale getirilmesi örgüte katılımların azalmasına ve örgütten kaçışların hızlanmasına neden olmuş, böylece örgütün hareket serbestisi ve eylem kabiliyeti son derece kısıtlanmıştır. Yurt içinde veya sınır ötesinde nerede olursa olsunlar terör örgütü üyeleri takip edilecek, bulunacak ve tamamı etkisiz hale getirilecektir. Ancak bu şekilde terörle mücadelemiz son bulacak, tamamlanacaktır."

"Bölgede barış ve istikrarın sağlanması mümkün hale gelmiştir"

Akar, İdlib’de de barış ve istikrarın sağlanması, masum insanların zarar görmemesi için yoğun çaba içinde olduklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleriyle Soçi’de Rusya Federasyonu ile yapılan toplantının olumlu şekilde sonuçlandığını ifade etti. Rusya’nın da olumlu yaklaşımı neticesinde İdlib’de büyük bir insani trajedi ve yeni krizler yaşanmasının önüne geçildiğini, taraf ülkeler ve bölge halkı için önemli kazanımlar sağlandığını kaydeden Akar, "Böylece bölgede barış ve istikrarın sağlanması mümkün hale gelmiştir. Astana süreci doğrultusunda İdlib’de teşkil edilen gözlem noktalarımız ve bölgede bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları faaliyetlerini etkin bir şekilde yerine getirmeye devam etmektedir. Müşterek devriye dahil buradaki faaliyetlerimiz Rusya Federasyonu ile koordineli olarak devam edecektir" açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.