Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Ağbal: “Yenikapı Ruhu dediğimiz ruhu güçlendirirsek, oyun oynamaya çalışanlar bize karşı hiçbir pozisyon elde edemeyeceklerdir”

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’nin gündemine ilişkin, “Bu jeopolitik içerisinde biz ‘Yenikapı Ruhu’ dediğimiz ruhu güçlendirirsek içeride ve dışarıda oyun oynamaya çalışanlar bize karşı hiçbir...

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2016 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2016 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Maliye Bakanı Naci Ağbal, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’nin gündemine ilişkin, “Bu jeopolitik içerisinde biz ‘Yenikapı Ruhu’ dediğimiz ruhu güçlendirirsek içeride ve dışarıda oyun oynamaya çalışanlar bize karşı hiçbir pozisyon elde edemeyeceklerdir” değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nin (TÜRMOB) 22’nci Olağan Genel Kurulu Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milletvekilleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 3 bine yakın mali müşavirin katılımıyla Ankara Sheraton Oteli’nde gerçekleştirildi.
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, 15 Temmuz darbe girişiminin milletin, sağduyu ve dirayeti ile yerle bir edildiğine dikkat çekerek, “Milletimiz bir kez daha demokrasisine sahip çıktı. Bazen şer gibi görünen bir olayda çok da hayır çıkarmasını da bu millet biliyor. Bu darbe girişimi sonrasında veya sırasında sokağa çıktığınızda hepimizin içerisinde sadece milli iradeye sahip çıkma ve demokrasiye sahip çıkma bilinci vardı. Kimse kimsenin düşüncesine, inancına bakmadı. Tek bir gaye vardı. O da milli iradeye kast eden alçak bir terör örgütüne karşılık bir meydan okuma yapmaktı. Bunu 7’den 70’e bütün 81 vilayetimizle millet olarak yaptık” şeklinde konuştu.
“15 Temmuz darbe girişimi hiçbir şekilde kolay bir hadise değil”
Darbe girişimi sonrası hükümet olarak süratle normalleşmenin sağlanması için başta meclis olmak üzere her bir platformda fikir alışverişi içinde bulunduklarına değinen Bakan Ağbal, “15 Temmuz darbe girişimi hiçbir şekilde kolay bir hadise değil. Unutulacak bir hadise değil asla unutmayacağız. Darbe girişimi sonrasında bu darbeyi meydana getirenlere karşı hukuk devleti içerisinde kalarak, yasalar içerisinde kalarak mücadele ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Bir daha asla bu tür darbe girişimlerinin olmaması için bütün uzantılarının bertaraf edilmesi için hükümet olarak bütün tedbirleri almaya çalışıyoruz. At izinin it izine karışmaması, mağdurların oluşmaması ve gerçekten bu mücadelenin olması gereken sınırlar içerisinde olması içinde büyük bir titizlik gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
“Bunun ekonomi ayağı var”
Bakan Ağbal, FETÖ’ye karşı yürütülecek mücadelenin her noktada yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Bu sadece devlet içinde bürokrasi içinde yürütülecek bir mücadele değil. Bunun ekonomi ayağı var. Bunun siyaset ayağı var. Bunun sivil toplum ayağı var. Bütün sivil toplum örgütlerinin de kendi içerisinde bu sinsi örgüt yapılanmasının uzantıları ile mücadele etmesi gerekir” dedi.
“Yenikapı ruhu dediğimi ruhu bizim çok daha pekiştirmemiz ve güçlendirmemiz lazım”
Yenikapı mitinginde yaşanan birlik ve beraberliğe dikkat çeken Bakan Ağbal, “Yaşadığımız olayları bu jeopolitik içerisinde okuyacak olursak görürüz ki Türkiye bütün bu değişim ve dönüşüm içerisinde hak etiği yeri hak ettiği pozisyonu elde etmeye çalışıyor. Bugün Türkiye’ye karşı içeride ve dışarıda ki saldırıları bunun üzerinde okuduğunuz aman Yenikapı ruhu dediğimiz ruhu bizim çok daha pekiştirmemiz ve güçlendirmemiz lazım. Çünkü bu jeopolitik içerisinde biz Yeni Kapı ruhu dediğimiz ruhu güçlendirirsek içeride ve dışarıda oyun oynamaya çalışanlar bize karşı hiçbir pozisyon elde edemeyeceklerdir” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.