Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Ağbal ile CHP Grup Başkanvekili Altay arasında tartışma

TBMM Genel Kurulu’nda Maliye Bakanı Naci Ağbal ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasında tartışma yaşadı.CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP adına TBMM Genel Kurulu’nda 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler konusunda söz aldı....

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Genel Kurulu’nda Maliye Bakanı Naci Ağbal ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasında tartışma yaşadı.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP adına TBMM Genel Kurulu’nda 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler konusunda söz aldı. Altay, Mardin’in Derik ilçesindeki patlamaya değinerek güvenlik zafiyeti olduğunu öne sürdü. Altay şunları kaydetti:
"Türkiye’nin başkenti Ankara’da da Sayın Cumhurbaşkanını ve Sayın Başbakanı korumak için Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık korumaları terör estiriyor, Anıtkabir’e insanların iki saatte ulaşmasının önü kesiliyor. Bugün daha vahim bir durum yaşandı. Bugün Ankara’da iki şeyden biri oldu. Ya Anıtkabir girişinde görev yapan emniyet kuvvetleri Fetullahçı terör örgütünün mensuplarıdır ya da Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı korumaları bir siyasi partinin silahlı kuvvetleri gibi hareket etmişlerdir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin Sayın Başkanına bu kürsüden sesleniyorum beni duyuyorsa. Bugün, Anıtkabir kapısında milletvekillerine yönelik olarak yapılan uygulamaya karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanını göreve davet ediyorum."
Maliye Bakanı Naci Ağbal da, Altay’ı ayıpladığını söyleyerek, "Bu kürsüye yakışıyor mu" diye sordu.
Altay ise şöyle devam etti:
"Söyleyeceklerimi bitireyim de çık sen ondan sonra özür dile önce, çık özür dile. Türkiye Büyük Millet Meclisi 030 plakalı aracımla Anıtkabir’e gittim. Yapılan terbiyesizlik."
Tartışma nedeniyle TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın oturuma ara verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.