Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli’den, Şerif Ali Tekalan görüşmesine ilişkin açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fatih Üniversitesi Rektörü ve Türkçe Olimpiyatları Tertip Kurulu üyesi Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ile yaptığı görüşmede "Toplumumuzun bütün değerlerini tahrip ederseniz bir gün ülkücü hareket ile...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fatih Üniversitesi Rektörü ve Türkçe Olimpiyatları Tertip Kurulu üyesi Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ile yaptığı görüşmede "Toplumumuzun bütün değerlerini tahrip ederseniz bir gün ülkücü hareket ile karşı karşıya kalmanız mukadderdir." dediğini söyledi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bahçeli, Adli Yıl açılışına katılıp katılmayacağı konusunda şunları söyledi:
"1 Eylül’de yapılacak olan yargının açılış toplantısına katılacağımı ifade ediyorum. Geçmiş dönemlerde davetiye aldığımız da olmuştur almadığımız da olmuştur. Ancak Türkiye’de birçok kurumun birbirleriyle birlikte ve beraber hareket etmesini kazandırabilecek olan bir değerlendirmeyi önce hayra yorumlayıp sonra vazgeçmenin anlamı yoktur. Başta Barolar Başkanlığı olmak üzere ana muhalefet liderinin de mademki Cumhurbaşkanı ile 15 Temmuz sonrası Türkiye’nin gündemini konuşmak için Beştepe’ye gidiyorlarsa, Beştepe’nin içerisindeki bir salona gitmekte hangi tür sakıncayı görüyorlar onu da anlamak zordur."
Bir basın mensubunun, disipline sevk edilen Meral Akşener ile ilgili sorduğu soru üzerine Bahçeli şu yanıtı verdi:
"15 Temmuz’dan daha öncelikli bir konu olmaması lazımdı. Sürekli bir ismi telaffuz etmek size yakışmayan bir davranıştır. MHP’nin gündemi sadece o değildir. MHP’nin gündemi devlet ve millettir."
"Bir gün ülkücü hareket ile karşı karşıya kalmanız mukadderdir"
Bahçeli, Fatih Üniversitesi’nin Rektörü ve Türkçe Olimpiyatları Tertip Kurulu üyesi Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ile yaptığı görüşme konusunda da açıklamada bulundu. Tekalan’a görüşme sırasında toplumun bütün değerlerini tahrip ettikleri takdirde bir gün ülkücü hareket ile karşı karşıya kalmalarının mukadder olduğunu söylediğini aktaran Bahçeli, "Uzun zamandan bu yana basında farklı farklı şekilde yorumlanan bir olayı tekrarlamış oldunuz. Ben bunu çok netleştirerek ifade edeyim. 2009 yılının Haziran ayında mensubundan şeref duyduğum Gazi Üniversitesi’nin Rektörü Şakir Akça, her yıl olduğu gibi yıl sonunda ziyarete gelmek istemişler ve ziyaretten sonrada Antalya Elmalı’daki ikametgahına gitmeyi düşünmüşlerdir. Böyle bir davet üzerine biz kendilerine randevu vermişizdir. Sayın Rektör Şakir Akça, gelişi sırasında yanında bir zat ile beraber gelmiştir. Tıp Fakültesinin mensubu olduğu bir kişi olarak taktim etmişlerdir. Bir davetiyesinin olduğunu ve bu davetiyeyi de bu vesileyle taktim etmek istediklerini söylemişlerdir. Kendilerine kızının düğün davetiyesi olması sebebiyle tebrik ettim. Hayırlı olması dileklerimi sundum ve daha sonra Şerif Ali Tekalan olduğunu öğrendiğim değerli öğretim üyesi, o zaman bazı konularda düşüncelerini bizimle paylaşmak istemişlerdir. Efendim biz sizleri seviyoruz, saygı duyuyoruz ancak birçok faaliyetimize sizler katılmıyorsunuz. Geçmişte Partinizin Kurucu Genel Başkanı Sayın Alparslan Türkeş’in, Fetullah Gülen ile zaman zaman görüştüğünü ama sizin bu görüşmeyi yapmadığınızı söyleyerek konuya girmiştir. Ben kendilerini dinledim sonuna kadar ve arkasından şunu söyledim: ‘Bazı faaliyetleriniz milletçe olumlu karşılanmıştır. Ancak bazı faaliyetleriniz olumlu karşılananları da silip atmıştır. Türkiye’nin bütün kültürel değerlerine, milli ve manevi değerlerini tahrip eden yayınlarınıza şahit olmaktayız. Bu böyle devam eder, toplumumuzun bütün değerlerini tahrip ederseniz bir gün ülkücü hareket ile karşı karşıya kalmanız mukadderdir’ diye karşılık verdim. Kendileri, bu cümlem karşısında, ‘Yakında bir ziyaretim olacaktır. Bu görüşmeyi aktarabilir miyim?’ demişlerdir ve biz de ’bunu istediğiniz yere aktarabilirsiniz’ dedik. Bundan 1.5-2 ay sonra MHP’de bir fitne yaygınlaşmıştır. Bazı kişiler bu manada araç olarak kullanılmışlardır. Söylenenler Anadolu’da, MHP Genel Başkanı dinsizdir, namaz kılmasını bilmez, genel başkan şudur, budur, sonuç değişmelidir. Bugün değişim dönüşüm diye söylenen laflar 2009 yılının Ekim ayından beri söylenenlerdir. Allah’a çok şükür, dönüşümü ne bu manada algıladık ne de değişimde bu manada oyunun içerisine düşmüşüzdür" ifadelerini kaydetti.
"MHP ile ilişkisini bildiğimiz, tanıdığımız kim varsa ilişkisini keseriz"
FETÖ denen örgütlenmenin 7 ayakta genişlediğini söyleyen Bahçeli, "Bunların içerisinde TSK’dan tutunda emniyete kadar vardır. Bir de siyasi alanda olduğu ifade edilmektedir. Herkesin sorduğu soru şudur; ’Toplumu oluşturan her alanda var olanlar acaba siyasette de var mıdırlar?’ Eğer vardır deniyorsa bugün FETÖ ile mücadele edenler siyasi alanı da gözden geçirmeleri lazım. Eğer böyle bir gözden geçirme içerisinde MHP ile ilişkisini bildiğimiz, tanıdığımız kim varsa ilişkisini keseriz. MHP ile birlikte yol alması söz konusu olamaz." dedi.
Bir basın mensubunun, "FETÖ yapılanmasının siyasi kanadında yapılacak bir operasyonda, iktidarda yapılacak bir ayıklanma süreci olursa çıkan tablo karşısında MHP ne gibi destek verir?" sorusu üzerine Bahçeli şunları söyledi:
"Geleceği okumamızı istiyorsunuz. Geleceği bu yönde okuyacak kadar bilgili değiliz. Hakim ve savcılardan ne kadar kişinin açığa alındığını, TSK’dan ne kadar kişinin ihraç edildiğini veya tutuklandığını ifade ettik. Siyasi verilerin ne olduğu henüz bilinmiyor. Eğer kalkar siyasi iktidar FETÖ örgütlenmesi veya buna benzer terör örgütleri ile mücadelesini sürdürürken siyasi alanda da neyin ne kadar olduğunu kamuoyu ile paylaşırsa o zaman sizin bu yorumunuza cevap verebilecek bir veri elde edilmiş olur."
Bahçeli, Milli Mutabakat Hükümeti konusunda ise şunları ifade etti:
"316 milletvekili ile mecliste çok geniş bir desteğe sahip olan hükümet var. Onun üzerine hangi milli mutabakatı kuracaksınız? Kiminle kuracaksınız? PKK’nın uzantıları ile milli mutabakat olur mu? FETÖ’nun kalıntıları ile milli mutabakat olur mu? Bunları görmek ve anlamak lazım. Her türlü fedakarlığa da hazırız. Fedakarlık hangi noktada bize ne düşüyorsa ona hazırız anlamını taşır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sahipsiz değildir. Türkiye’nin bölünmesine, parçalanmasına müsaade edilmeyecektir. Edenler olursa onları da karşımıza alır var olan gücümüzle milliyetçi ülkücü hareket olarak her türlü mücadeleyi kanla, canla veririz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.