Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli: Yabancı güçle peşmergeyi bir tutmak bağımsız Kürdistan’ı kabullenmektir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tezkereye MHP olarak destek verdiklerini, Türkiye’nin geleceği için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücünü artırıcı bir faktör olarak TBMM’de çıkmasını kabullendiklerini ifade etti. Tezkeredeki kavramların...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahçeli: Yabancı güçle peşmergeyi bir tutmak bağımsız Kürdistan’ı kabullenmektir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tezkereye MHP olarak destek verdiklerini, Türkiye’nin geleceği için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücünü artırıcı bir faktör olarak TBMM’de çıkmasını kabullendiklerini ifade etti. Tezkeredeki kavramların iyi analiz edilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, "Yabancı ülke güçleri ile peşmergeyi bir tutmak bugünden Kuzey Kürdistan’da bağımsızlığı ilan edilmiş bir Kürdistan’ı kabullenmek demektir. Bu 4 parçalı bir Kürdistan’ın birinci ayağı olarak görülmelidir. Zaten Cumhurbaşkanı'nın en büyük talihsizliği bu gafletin içine düşmüş olmasıdır." diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde gündemdeki konulara yönelik basın toplantısı yaptı. Bahçeli, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, "HDP’nin Kobani’ye destek için parti teşkilatını sokağa davet etmesi ile ilgili yorumunuz ne olacak?" sorusunu Bahçeli, "MHP sokağa çekilme oyunlarına kapılmayacak. Sabırla ve öz cesaretiyle son sözü söylenecek günü beklemektedir." diye cevapladı.

"Tezkereye destek vermiştiniz? Sınır ötesi harekata izin veren ve yabancı askerin gelişine. Fakat peşmerge geldi, eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise Bahçeli, "Tezkereye MHP destek vermiştir. Türkiye’nin geleceği için, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü artırıcı bir faktör olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çıkmasını kabullenmiştir. Oradaki kavramlar iyi analiz edilmelidir. Yabancı ülkeler güçleri ile peşmergeyi bir tutmak bugünden Kuzey Kürdistan’da bağımsızlığı ilan edilmiş bir Kürdistan’ı kabullenmek demektir. Bu 4 parçalı bir Kürdistan’ın birinci ayağı olarak görülmelidir. Zaten Cumhurbaşkanı'nın en büyük talihsizliği bu gafletin içine düşmüş olmasıdır." karşılığını verdi.

Aynı gazetecinin, "Koridorun ABD talebi olduğu konusu hakkında ne söylersiniz?" sorusuna Bahçeli, "ABD’nin Ortadoğu’daki emelleri yeni coğrafya çizimi bu oyunun özüdür ve buna sürüklenen ülkeler de ABD’nin uydu ülkesi olarak tarihteki yerini alacaktır. Türk milleti buna layık değildir." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.