Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli: Türkiye'de her gün bölünme konuşulur hale geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye çok kritik bir süreçten geçiyor. Ülkede her geçen gün kamplaşma, ayrışma, bölünme konuşulur hale geldi” dedi. Tunceli’ye karayolu ile giden MHP lideri, yol güzergahında bulunan Malatya’da...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 00:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 00:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye çok kritik bir süreçten geçiyor. Ülkede her geçen gün kamplaşma, ayrışma, bölünme konuşulur hale geldi” dedi.

Tunceli’ye karayolu ile giden MHP lideri, yol güzergahında bulunan Malatya’da bir süre mola verdi. Bir düğün salonunda partililerle bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini belirtti. Bahçeli, Türkiye’de kamplaşma, ayrışma ve bölünmenin artık her gün konuşulur hale geldiğini bunun da iktidardaki siyasi parti tarafından yüreklendirildiğini anlattı.

Bahçeli, şöyle devam etti: "Bu seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi az da olsa bir oy kaybına uğradı. Ama en fazla belediye başkanı çıkaran parti konumundaydı. Bu seçimlerde MHP objektif olarak değerlendirdiğimizde 8 milyona yaklaşan oyla en başarılı parti konumunda gelmiştir. Fakat bu yeterli değildir. Bu yeterli olmadığı için Adalet ve Kalkınma Partisi'nden geri kalmıştır. Bu başarılabilir mi? Bu kadar yüksek oy alan bir partiden kurtuluş mümkün mü gibi soruları her zaman kendi aranızda konuşuyorsunuz. Bu sorudan ve eleştiriden kurtulmak lazım. Bunun mümkün olabileceğini, eğer 30 Mart seçimleri üzerinde dikkatlice durulduğu zaman cevabının içinde olduğu görülecektir. Söz gelimi 30 mart yerel seçimlerini mevcut seçim sistemine uygulandığında Adalet ve Kalkınma Partisinin aldığı oy oranı bugün için çıkaracağı milletvekili sayısı 276’ya inmektedir. Aynı mantığı Milliyetçi Hareket Partisi’ne uyguladığımızda 97 milletvekili olmaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 276’ya düştüğüne şahit oluyoruz. Buna karşılık 52 milletvekili sayımız 97 milletvekili çıkarma ihtimali oluyor. Demek ki 2 milletvekili kaybı olmuş olsa, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tek başına iktidar olma şansı kalkıyor demektir. Neden çünkü, anayasamızda tek başına iktidar olabilmek için 276 milletvekili olma zorunluluğu vardır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.