Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli: "Tarihsizlik Ölümün Diğer Adıdır"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Tarihe yüz çevirmek milletin birikim ve deneyimlerini inkarla eşdeğerdir. Diyebiliriz ki, tarihsizlik ölümün diğer adıdır” dedi.Bahçeli, MHP Grup toplantısında konuştu....

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Tarihe yüz çevirmek milletin birikim ve deneyimlerini inkarla eşdeğerdir. Diyebiliriz ki, tarihsizlik ölümün diğer adıdır” dedi.
Bahçeli, MHP Grup toplantısında konuştu. Bahçeli, tarihin millet için kimlik kaynağı, kültür ve tecrübe vahası olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Türk milletinin kadim bir tarihi, engin ve köklü bir kültürü vardır. Milliyetçilik ise bu iki zemin üzerinden yükselen birlikte yaşama ve gelecekte var olma irade ve iddiasıdır. Tarihe yüz çevirmek milletin birikim ve deneyimlerinin inkarla eşdeğerdir. Diyebiliriz ki, tarihsizlik ölümün diğer adıdır. Kültürü yok saymak ise acı verici yıkım ve yok oluş serüvenine meydan açmak, çanak tutmaktır. Türk milleti sahnesine çıktığından beri bağımsız yaşamaktan başka ikinci bir yol ve tercih tanımamış, aksi dayatmaları hüsranla tanıştırmıştır. Türklük asırlar boyunca özgürlüğe sımsıkı sarılmış, kaynaklarından kopmamanın kutlu varlığı idame ve idare etmeyi başarmıştır. Hiçbir karanlık emel milletimizin yaşama azmini kıramamıştır. Hiçbir felaket milletimizin kutlu yürüyüşünü durduramamıştır.”
Bahçeli, konuşmasında “Türk milleti tarihin yüz akı ve ta kendisidir" ifadesini kullandı. Geçmişimizde zaferler kadar buhranlı dönemler de olduğunu anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sevindiğimiz kadar üzüldüğümüz, fetihlerimiz kadar acıklı fetret devirlerine mahkum olduğumuz gizlenmeyecek kadar gerçektir. Bilhassa 1919’lu yıllar, toprak ve insan kayıplarının milletimizdeki yılgınlığa neden olduğu, ataletin bütün vatan sathına yayıldığı bir dönemin yürek yaralayıcı tarihidir. Bu tablo, vatanımızı paylaşmak için haritalar üzerinde pazarlık yapıldığı, topraklarımızın sömürgeci güçlerce birbirine ikram edildiği, tersanelerimize girilip ordularımızın dağıtıldığı, aydınlarımızın dağınık ve bulanık kurtuluş reçeteleri peşinde koştuğu karanlık bir devrin gerçekleridir. O yıllarda millet zillete uğramıştı. Milli iffet işgalle zehirlenmiş, iradesizlik ile mühürlenmişti. Fakat Türk milleti esaret illetini asla kabullenmemiş, asla izzet-i nefsine yedirmemişti.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.