Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli: Milletimiz, vatanımız içinde ayrık otlarının bitmesine izin vermeyecek

733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’ne katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk milletinin ayrışmasına neden olacak nifak tohumları millet varlığında asla kök tutamayacaktır. Milletimizin...

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2014 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2014 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahçeli: Milletimiz, vatanımız içinde ayrık otlarının bitmesine izin vermeyecek
733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’ne katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk milletinin ayrışmasına neden olacak nifak tohumları millet varlığında asla kök tutamayacaktır. Milletimizin tertemiz evlatları vatanımız içinde ayrık otlarının bitmesine izin vermeyecektir. Türk milleti birliğini sağlamak için Söğüt'ten nasıl yola koyulmuşsa Ankara'da güç ve ülkü birliği yaparak nasıl bağımsız bir cumhuriyet kurmuşsa bugün de milli birlik ve kimlik üzerindeki tehlikeleri def edecek basireti mutlaka gösterecektir." diye konuştu.

Şenliklerde türbe ziyareti öncesi yaşanılan gerginliğe şahit olan Bahçeli, kürsüde vatanı bölmeye çalışanların nafile çaba içerisinde olduğunu söyledi. Bahçeli şunları kaydetti: "Söğüt bir kuruluşun adıysa Ankara bir kurtuluşun, bir dirilişin yeni baştan doğrulmanın, eskimeyecek adıdır. Bizim açımızdan Söğüt yolundan, düşünden, faziletinden geriye dönüş, geriye kıvrılış yoktur, olmayacaktır. Aziz vatandaşlarım; Tür milletini öz yurdunda etnik bir topluluk haline indirgeyip kavmiyetçi kimlikten kurtulamayanların Türkmen ruhunu beylikten imparatorluğa götüren kucaklayıcı milli siyaseti de anlaması mümkün değildir. İnancım odur ki bütün olumsuzluklara rağmen dün Söğüt toprağında filizlenip imparatorluğa dönüşen milli kudret, bugün yine sizlerin tertemiz ve asil gönüllerinde yaşamaya devam etmektedir. Türkiye sizlere emanettir, Türk milletinin geleceği sürekli yenilenen ve bizlerin pusulası olan Söğüt anlayışıyla güvence altında olacaktır. Bugün burada toplanmamıza vesile olanda Ertuğrul Gazi ile başlayan kutlu yürüyüşün kesintiye uğramamasına duyduğumuz samimi ve kati bağlılıktır."

'NİFAK TOHUMLARI ASLA KÖK TUTMAYACAK'

Türkiye'de atılan nifak tohumlarının asla kök tutmayacağını belirten Bahçeli, "Sizlerden aldığım ilhamla diyebilirim ki Türk milletinin ayrışmasına neden olacak nifak tohumları, millet varlığında asla kök tutamayacaktır. Milletimizin tertemiz evlatları, vatanımız içinde ayrık otlarının bitmesine izin vermeyecektir. Türk milleti birliğini sağlamak için Söğüt'ten nasıl yola koyulmuşsa Ankara'da güç ve ülkü birliği yaparak nasıl bağımsız bir cumhuriyet kurmuşsa bugünde milli birlik ve kimlik üzerindeki tehlikeleri def edecek basireti mutlaka gösterecektir. Hürmetle yadettiğimiz ecdadımız Ertuğrul Gazi'nin ve onun asil evlatlarının kılavuzluğu ağır sorunların aşılmasına yardımcı olacaktır. Büyük Türk milleti tarihte olduğu gibi yine hak ettiği yere yükselecektir." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.