Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli: Dersim kampanyaları sonlandırılmalı

MHP Lideri Bahçeli, ''Dersim isyanıyla ilgili ihanet kampanyası sonlandırılmalıdır. Olan olmuş, yaşananlar geride kalmıştır. Türk milleti asilerin hakkından gelmiş, bu sayfa açılmamak üzere kapanmıştır'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahçeli: Dersim kampanyaları sonlandırılmalı
 MHP Lideri Bahçeli, ''Dersim isyanıyla ilgili ihanet kampanyası sonlandırılmalıdır. Olan olmuş, yaşananlar geride kalmıştır. Türk milleti asilerin hakkından gelmiş, bu sayfa açılmamak üzere kapanmıştır'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hafta sonu Dersim olayı ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştiren MHP Lideri, ''Davutoğlu, zillette inat etmektedir, tarihi gerçekleri bir kez daha çarpıtmıştır. Allah dostlarını manevi büyüklerimizi istismar ederek millete baş kaldıran bölücülere yine toz kondurmamıştır'' dedi.

 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

 

''Başbakan Davutoğlu Erdoğan'ın kopyasıdır. Davutoğlu, zillette inat etmektedir, Tunceli'de tarihi gerçekleri bir kez daha çarpıtmıştır. Allah dostlarını manevi büyüklerimizi istismar ederek millete baş kaldıran bölücülere yine toz kondurmamıştır.

 

Hz. Muhammed'i bir teröristle anmak utanmazlık olduğu kadar büyük bir günahtır. Davutoğlu'un maksatı nedir? Terörist Rıza'yı aklama Davutoğlu'na mı kalmıştır? Hz. Hüseyin'i teröristin seviyesine indirmek nasıl bir zekadır? Dersim isyanıyla ilgili ihanet kampanyası sonlandırılmalıdır. Olan olmuş, yaşananlar geride kalmıştır. Türk milleti asilerin hakkından gelmiş, bu sayfa açılmamak üzere kapanmıştır.

 

Eğer bugün 1937'de isyan etmiş bir hainden özür diliyorsanız biliniz ki çok yakında 1984'ten itibaren devlete, millete ve kutsal değerlerimize başkaldıran bir hainden de özür dileyeceksiniz demektir.

 

ÇÖZÜM SÜRECİ

Sonuna kadar çözülme sürecinin karşısında duracağız, kararımız kesindir. Sandıktan çıkan zihniyet terör örgütü ile bir oldu. Hükümet utanmasa emin olun bin odalı kaçak sarayda İmralı canisine manzaralı büyük bir oda tahsis etmekten kaçınmaz. Aklının dibini döken hükümet sözcüsü terörist başını savunmuştur. Bu Başbakan Yardımcısı sözüm ona HDP'yi hedef alarak 'Öcalan'ı itibarsız hala getiriyorsunuz' diye sormuştur.

 

ALEVİLERİN TALEPLERİ

Türkiye Alevilik Araştırmaları Merkezi devlet desteğinde kurulmalı. Alevi-İslam önderlerinden özel ihtisas komisyonu kurulsun. Diyanet İşleri'nin yapısında radikal değişikliğe gidilmeli. Cemevlerine devlet yardım etmeli. Bu konu istismar alanı değil kardeşlik projesidir.

 

İÇ GÜVENLİK REFORM PAKETİ

Jandarma teşkilatında müşterek kararnamelerle atanan generaller hariç daire başkanlarını, il ve ilçe jandarma komutanlarını atama yetkisinin İçişleri Bakanı'na verilmesi çok sakıncalı ve mahsurlu bir yaklaşımdır. AKP polisi güçlendirirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ikinci plana atmaktadır.''

 

SORULARI YANITLADI

Bahçeli, Meclis'teki MHP Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "MİT'in seçim öncesinde CHP'ye operasyon yaptığı" iddiasına ilişkin görüşünün sorulması üzerine, AK Parti iktidarının Kılıçdaroğlu'nun iddialarını ciddiye alması, bu konunun gerçekliği üzerinde durması ve CHP'yi rahatlatacak açıklama yapması gerektiğini söyledi.

 

Devlet Bahçeli, "Bu böyle olmuşsa, bundan sonra herkes için de böyle olacak demektir ki bu da MİT'in güvenilirliğini sıfırlamıştır. Dış politika sıfırlanmıştır, başka konular sıfırlanmıştır, şimdi de devletin güvenlik güçleri sıfırlanmaktadır. Türkiye'deki kurumlara yazık olmaktadır" diye konuştu.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, HDP'yi terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı itibarsızlaştırmakla suçladığına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Bu tür danışıklı dövüşe bizi sokmayınız" dedi.

 

Millet ve Adalet Partisi Genel Başkanı ve eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "Başbakanlıktaki böcekleri kim bulduysa onlar koymuştur" açıklamasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Bizim cevaplandıracağımız şeyler değil. Sayın Şahin, İçişleri Bakanlığı yapmıştır, herhalde belli bilgiye sahip olsa gerektir" ifadesini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.