Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli'den flaş açıklamalar!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu darbenin arkasında CIA’nın olduğu iddiaları dillendirilmektedir.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahçeli'den flaş açıklamalar!
Şayet bu iddialar doğruysa yani hainlerin arkasında CIA ve Pentagon duruyorsa karşımızda çok ciddi bir sorun var demektir. ABD bunun altından kalkamayacaktır. Eğer böyleyse iki ülke arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkisi ciddi anlamda zarar görecektir" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den satır başları şöyle:

Türkiye ile hesabı olan çevreler terörist başı Gülen’i koz olarak ellerinde tutmuşlardır. FETÖ’cü terör çetesi kimin işine yarıyorsa onun tarafından silah gibi kullanılmıştır. Türkiye tarihindeki darbe girişimlerinden hiçbiri Türkiye Cumhuriyeti’ni bu kadar derinden sarsmamıştır. Bize göre 15 Temmuz bir işgal teşebbüsüdür. 15 Temmuz’da TBMM’yi bombalayan namussuzlarla Osmangazi’nin türbesini tekmeleyen barbarlar arasında hiç fark yoktur. FETÖ terör örgütü düşmanın ta kendisidir, lanet oluşumudur. Din ve iman muhalifidir. Paralel devlet yapısı Türkiye’ye PKK kadar ağır darbe vurmaya cüret eden şebekedir. Bunlar devleti ele geçirip tüm güvenlik kilitlerini kırarak devleti parçalamayı amaçlamışlardır. Şu ana kadar 13 bini aşkın kişi gözaltına alınmıştır. 45 bin 954 kamu görevlisi görevinden uzaklaştırılmıştır. TSK’nın general kadrosunun yüzde 35’i şu anda demir parmaklıklar arasındadır.

"OHAL ANAYASAL BİR TEDBİRDİR"

Bizim anlayışımıza göre OHAL millete karşı alınmış bir karar değil, millete pusu kuranlara karşı anayasal bir tedbirdir. FETÖ terör örgütünün ve bunun yanında duran zararlı oluşumların temizlenmesi için OHAL bir yöntemdir. Paralel devlet yapılanmasının tüm yönleri araştırılmalıdır.

'SUÇLU SUÇSUZ BİRBİRİNE KARIŞTIRILMAMALI'

Bu yapılırken suçsuz günahsız insanlarımızı mağdur etmek en az terör örgütünün yaptığı kadar yanlıştır. Toplu görevden almalar yaparken sağlam delillere dayanmak esastır. İdari tedbirler hızla alınırken mazlumlara ilişilmemiştir. Suçlu ile suçsuz birbirine karıştırılmamalıdır. Bu milletin tertemiz ve şerefli evlatları sokaklarda işsiz güçsüz gezerken, terör örgütü FETÖ’nün TSK’ya yasa dışı yollardan girip devlete saldırma aşamasına gelmesi herkese ders olmalıdır. Yıllarca pırıl pırıl milliyetçi, ülkücü kimseler bürokrasiden dışlanmıştır. AKP Hükümeti de maalesef buna sessiz kalmış, çoğu kez de ortak olmuştur. Önce Türk Milleti, önce Türkiye demedikten sonra allame olsa ne yazacak? Hem övüneceğiz, hem çok çalışacağız. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bunu bileceğiz ve unutmayacağız.

ABD İDDİASI...

Bu darbenin arkasında CIA’nın olduğu iddiaları dillendirilmektedir. Şayet bu iddialar doğruysa yani hainlerin arkasında CIA ve Pentagon duruyorsa karşımızda çok ciddi bir sorun var demektir. ABD bunun altından kalkamayacaktır. Eğer böyleyse iki ülke arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkisi ciddi anlamda zarar görecektir. Suriye’deki kabus atmosferi Türkiye’ye kaydırılmak istenmektedir.

"HALEP'E SEYİRCİ KALAMAYIZ"

Ne hazindir ki şu günlerde Halep’e insani yardım ulaştıracak bir koridor açılamazsa insanlar kırılacaktır. 8 Temmuz’dan itibaren Halep’in nefes borusu PYD ve Esad rejimi tarafından kesilmiştir. Halep’teki soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz zor durumdadır. İç sorunlarımız olsa da Halep’e seyirci kalamayız. Irak’ta Müslüman ve Türkmen kanı döken katiller, bu defa da son yurdumuzda iştahla devreye girmişlerdir. FETÖ terör örgütü bunların Türkiye’ye tutunmuş yapılarıdır. 12 Eylül’de ‘bizim çocuklar kazandı’ diyorlardı. 15 Temmuz’da bunların gayri meşru çocukları kaybetti. Tankların önüne milli irade dikildi, teröristlere Osmanlı şamarını indirdi. Millet oyunu gördü ve maskeleri düşürdü. Bu birlik ruhu mutlaka korunmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti her türlü güvenlik riskine açıktır.

Dost ve müttefik bildiğimiz ülkeler kuyumuzu kazmaktadır. Eğer birlik olmazsak, dayanışma ruhunu yükseltmezken son vatanımızda selamızı verecek imamı bile bulamayız. Her birimiz Mustafa Kemal ve kurucu kahramanların aziz emaneti olan vatanı son nefesine kadar müdafaa etmeliyiz. Türk Milleti hainlerden büyüktür, demokrasi FETÖ’den büyüktür. Türkiye zalimlere yem olmayacak kadar kudretlidir. Cumhurbaşkanı artık derleyici, dengeleyici, toparlayıcı olsun ve birleştirici mesajlarla görevini yerine getirsin. Hainlere karşı aynı gemideyiz, aynı siperdeyiz.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.