Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağımsız Ankara milletvekili Nazlıaka:

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “Suriyelilere yönelik olarak bu tip ırkçı söylemlerin tehlikeli olduğunu düşünüyorum ancak diğer taraftan Suriyelilere yönelik uygulanan politikaların, kendi vatandaşlarımızı da son derece...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “Suriyelilere yönelik olarak bu tip ırkçı söylemlerin tehlikeli olduğunu düşünüyorum ancak diğer taraftan Suriyelilere yönelik uygulanan politikaların, kendi vatandaşlarımızı da son derece tedirgin ettiğini çok net bir biçimde gözlemliyorum” dedi.
Nazlıaka, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, orman yangınlarına dikkat çekti. Nazılıaka, sahil bölgelerinin cayır cayır yandığını söyleyerek, Antalya Adrasan’da meydana gelen orman yangınını örnek gösterdi. Nazılaka, “Oraya gittiğimizde köylülerle, yetkililerle görüştüm. Bilanço çok ağır. Gittiğimiz köylerden birinde, 15 haneli köyün 7 hanesi tamamen yanmıştı. Köylüler tokadan terliğe, iğneden ipliğe her şeylerinin yandığını söylediler. Yanan sadece eşyaları değil, geleceğe dair umutlarıydı. Bu köylüler aynı zamanda geçmişlerini de kaybettiler, geleceklerini kaybettiler” ifadelerini kullandı.
Nazlıaka, elektrik tellerinin ağaçların arasından geçtiğini belirterek, “Yetkililer açıklamalarında yangına sera atıklarının neden olduğunu söylemişlerdi. Sera atıklarının bulunduğu yer yangının olduğu yere en az 750 metre mesafede. Uzmanlar elektrik tellerinin gevşediğini, gevşeyen elektrik tellerinin birbirine çarpmasıyla ağaçların alev alarak yaktığını ve bunların tepe yangını olarak yayıldığını tespit ettiler” şeklinde konuştu.
Meclis İç Tüzük’ün değiştirilmesine yönelik soruya Nazlıaka, İç Tüzük’te yapılacak değişikliğin muhalefetin sesini kısma anlamına geleceğini ifade etti. Nazılaka, “Bunu elbette doğru bulmuyorum. Bu konuda tüm muhalif milletvekillerinin gerekli direnci göstereceğini umut ediyorum" diye cevap verdi.
Nazılıaka, Suriyelilere vatandaşlık verilmesine ilişkin soruya da bir paylaşımda ‘Burada Suriyeliler yemek yiyemez, su içemez’ yazdığını kaydederek şunları söyledi:
“Suriyelilere yönelik olarak bu tip ırkçı söylemlerin tehlikeli olduğunu düşünüyorum ancak diğer taraftan Suriyelilere yönelik uygulanan politikaların, kendi vatandaşlarımızı da son derece tedirgin ettiğini çok net bir biçimde gözlemliyorum. Burada, işsizlikle, yoksullukla, evsizlikle mücadele etmeye çalışan vatandaşlarımız iktidarın uyguladığı yanlış politikaların her türlü sıkıntısını yaşarken, Suriyelilere, iktidar tarafından sağlanan bir takım olanaklardan rahatsızlık duymaktadır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.