Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aziz Sancar Araştırma Merkezi Açıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “AK Parti olarak biz hep hedefleri tartıştık. Hiç isim tartışmadık. Kurulduğumuz günden beri belirli güç odakları bizi hep isim tartışmaya yönlendirmeye çalıştılar. Biz isim değerlendirdik, hiç...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “AK Parti olarak biz hep hedefleri tartıştık. Hiç isim tartışmadık. Kurulduğumuz günden beri belirli güç odakları bizi hep isim tartışmaya yönlendirmeye çalıştılar. Biz isim değerlendirdik, hiç isim tartışmadık. Hedefleri tartıştık, bu ülkenin 2023 hedefleri olmalı dedik. Hedefleri koyarken de bu hedeflere gidecek isimleri değerlendirdik. Biz isimlere tapan değil, isimleri değerlendiren bir anlayışla bu ülkeye ve bu millete hizmet ettik ve etmeye devam edeceğiz” dedi.
Türkiye’nin en kapsamlı kök hücre araştırma merkezi olacak ve kök hücre üzerine üst düzeyde yetiştirilmiş personeli Türkiye’ye kazandıracak olan Aziz Sancar Araştırma Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Nobel Kimya Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, “Muasır medeniyet seviyesindeki yere ulaşabilmek için alın terinin kutsallığından daha çok akıl terinin de kutsallığını mutlaka önemsememiz gerekiyor. Bugün dünya çapında Aziz Sancar hocamız ile onur ve gurur duyuyorsak, onun alın teri kadar akıl terinin ürünleri dolayısıyla onur ve gurur duyuyoruz. Onun bu başarısından gençlerin alması gereken mesaj; akıl terlerini mutlaka akıtmaları gerektiğini yaşam felsefelerine koymaları gerektiğine inanıyorum. Biz, tükettiğimiz sağlık alanındaki hizmetleri üretebilen olmazsak, tıp bilimine akıl terleriyle yeni ürünler katamazsak bu milletin akıl teriyle, bilim adamlarıyla, araştırmacılarıyla hem insanımıza hem de insanlığa farklı pencereler açamazsak biz yalnız başkalarının akıl terini tüketen bir ülke oluruz ki, bu bizi o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe taşımaz. 20 milyon gencimize akıl terinin ne olduğunu şimdiden kavratabilirsek, akıl terinin kutsallığına onları yönlendirebilirsek inanıyorum ki alın teri ile birlikte akıl terinin de katkılarını ülkemize ve insanlığa kazandırmış olacağız” diye konuştu.
150 yıldır millet olarak ağır badireler atlatıldığının altını çizen Bakan Müezzinoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Bu milletin dinamiklerinden rahatsız olanlar, bu millete çok farklı tuzaklar kurdular. Ayrıştırmayı, milleti çatıştırmayı başardılar. Bunun ağır bedellerini de ödedik ama o ağır bedelleri de ödemiş olmanın tecrübesiyle artık birbirini daha çok seven, geleceğe umut ve güvenle bakan, kendi değerleriyle yürümenin dünyaya da zenginlik sunabileceğine inanan bir anlayışla yolculuğumuzu devam ettireceğiz. Son 15 yılda milletimize en çok kazandırmak istediğimiz hasret, kaybettiğimiz özgüvenimizdir. Bundan sonraki süreçte daha çok alın teri değil, daha çok akıl teri dökecek süreçleri desteklememiz, katma değeri yüksek olan alanları stratejik olarak belirlememiz, evlatlarımızı ve gençlerimizi yetiştirerek daha çok akılla üretebilen, fikir üretebilen, fikrini ürüne dönüştürebilen, ürünü dünyaya markalaştırarak sunabilen bir anlayışı milletimize mal edebileceğimiz süreçlere girdik. Bizi ayrıştırmaya çalışanları, aramıza fitne ve hesap sokmaya çalışanları elimizin tersiyle itmeye, terörizm ve teröristle mücadelede de kardeşliğimizi merkeze alarak güçlü bir yolculuk yapmaya ihtiyacımız var.”
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın genel başkan adayı olmasına da değinen Müezzinoğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi olarak 19 Mayıs 2016’da tarihi bir günün dönemecinde 2 saat kadar önce bir genel başkan değişikliği ve yeni başkan adayımızın kararını verdik ve kamuoyuna açıkladık. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda son derece hızlı hizmet eden, icraat adamı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız inşallah Pazar günü AK Parti’nin genel başkanı olacak. Binali Yıldırım Bakanımıza, inşallah pazar akşamından itibaren de Genel Başkanımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Rabbim onun yar ve yardımcısı olsun. AK Parti olarak biz hep hedefleri tartıştık. Hiç isim tartışmadık. Kurulduğumuz günden beri belirli güç odakları bizi hep isim tartışmaya yönlendirmeye çalıştılar. Biz isim değerlendirdik, hiç isim tartışmadık. Hedefleri tartıştık, bu ülkenin 2023 hedefleri olmalı dedik. Hedefleri koyarken de bu hedeflere gidecek isimleri değerlendirdik. Biz isimlere tapan değil, isimleri değerlendiren bir anlayışla bu ülkeye ve bu millete hizmet ettik ve etmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
Aziz Sancar Araştırma Merkezi’nin yapımından dolayı çok duygulandığını söyleyen Prof. Dr. Sancar ise, “Türkiye’ye geldiğimden beri çok taktir gördüm. Sizlere çok minnettarım. Bu merkeze layık olmaya çalışacağım ve bu merkezin başarılı olması için elimden geleni yapacağım. Bu merkezde inşallah çok önemli buluşlar olur. Burada yapılacak araştırmalar, buluşmalar Türk insanı ve dünya insanının sağlığı için önemli olur. Buradan Nobelciler çıkabilir. Çıkmasa da biz halkımıza, insan sağlığına hizmet edersek görevimizi yapmış oluruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.