Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azeri Milletvekili Paşayeva’dan Birlik Mesajı

Azerbaycan Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, "Büyük oyunu iyi görmemiz gerekiyor. Ben her yerde şunu söylüyorum. Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın ben Türk milletinin evladıyım diyen insan şimdi Türkiye’ye sahip çıkması gerekir....

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 21:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 21:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azerbaycan Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, "Büyük oyunu iyi görmemiz gerekiyor. Ben her yerde şunu söylüyorum. Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın ben Türk milletinin evladıyım diyen insan şimdi Türkiye’ye sahip çıkması gerekir. Çünkü o büyük senaryoların hepsinin merkezinde Türkiye’nin zayıflaması ve çökmesi var’’ dedi.
Türk Ocakları’nın davetlisi olarak Denizli’ye gelen ve gün boyu etkinliklere katılan Azerbaycan Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, son olarak bir konferans verdi. Esnaf Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Adem Süpçin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Türkiye ve Azerbaycan milli marşları çalındı. Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva’nın Türkiye’nin milli marşını ezbere okuması dikkat çekerken, Paşayeva ülkesinin milli marşını da tek başına okudu.
Konferansta Türk dünyasının yaşadığı sıkıntılara değinen Paşayeva, "Bugünlerde canımız çok yanıyor. Biz Denizli’de iki şehit ailemizi ziyaret ettik. Değerli şehit ailelerimizle sohbet ettik. Biliyorsunuz ki Azerbaycan’da da 12 şehidimiz var. Hepsi nur içinde yatsınlar. Onlar olmasaydı, onların kahraman ruhları olmasaydı her şey zor olurdu. Allah onların yerlerini nur etsin’’dedi.
"TÜRK MİLLETİNİN EVLADIYIM DİYEN HERKESİN TÜRKİYE’YE SAHİP ÇIKMASI GEREKİR"
Türkiye ve bölgede birçok oyun oynandığına dikkat çeken Paşayeva şunları söyledi:
"Büyük oyunu iyi görmemiz gerekiyor. Ben her yerde şunu söylüyorum. Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın ben Türk milletinin evladıyım diyen insanın şimdi Türkiye’ye sahip çıkması gerekir. Çünkü o büyük senaryoların hepsinin merkezinde Türkiye’nin zayıflaması ve çökmesi var. Türk ve Müslüman dünyasının en güçlü kalesi Türkiye’dir. Bu çökerse ya da zayıflarsa Türk dünyası zayıflar, Müslüman dünyası hepten gider. O yüzden gençlere söylüyorum. Ön tarafta gözükenler terör örgütleridir. Siz bir de işin arka kısmına bakın. Bu terör örgütlerine para verenler, silah verenler, politik destek verenler, çadır kurmasına göz yumanları da görmemiz gerekir’’ dedi.
"ÇANAKKALE’Yİ KAZANDIRAN RUH BİRLİK RUHUDUR"
Konuşmasında birlik mesajı da veren Paşayeva, sözlerini şöyle tamamladı:
"100 yıl önce dedelerimiz Çanakkale’yi yaşadı. Şimdi de biz yeni bir Çanakkale’yi yaşıyoruz. Herkesin şunu düşünmesi lazım. Biz Çanakkale’yi nasıl kazandık? O zaman da düşmanlarımız yine beraberdi. Ama o zaferi biz kazandık. O zaferi kazandığımız ruh birlik ve beraberlik ruhudur. O ruha yeteri kadar sahip çıkamıyoruz. Azerbaycan’dan kalkıp 1915’te yüzlerce insan Çanakkale’yi neden gelmişti? Şehit olmaya geldiler. Çünkü o ruh ve bilince sahipti hepsi.’’
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.