Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azeri Bakan Uzubov: "Azerbaycan’da da FETÖ’nün temizlenmesi maksadıyla gelmiş bulunmaktayım"

ANKARA (İHA) – Ankara’da temaslarını sürdüren Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov, Özel Hareket Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. Usubov, "Azerbaycan’da da FETÖ’nün temizlenmesi maksadıyla buraya gelmiş bulunmaktayım" dedi.İçişleri...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – Ankara’da temaslarını sürdüren Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov, Özel Hareket Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. Usubov, "Azerbaycan’da da FETÖ’nün temizlenmesi maksadıyla buraya gelmiş bulunmaktayım" dedi.
İçişleri Bakanı Ala, Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov ile birlikte 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ mensupları tarafından bombalanan Özel Hareket Daire Başkanlığı’nda incelemede bulundu. Ziyaret sırasında Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de hazır bulundu. Bakan Ala, binayı yeniden yaptıklarını belirterek, "Sayın Bakanım hedef olarak almışlardı. Birçok hasarı vardı. Onu yıktık, yeniden yapıyoruz şimdi" diye konuştu.
Bakan Ala, saldırının yapıldığı binada Güneydoğu’da terörle mücadeleden yeni gelmiş polislerin olduğunu hatırlatarak," Düşünün orada genç insanlar. Özel Harekat başarılı bir terörle mücadele yürütmüş Güneydoğu’da, kendi ailelerinin yanına gelmişlerdi. Böyle bir alçak hain darbe girişimi olunca o gençler, yine Özel Hareket göreve çağrıldı. Burada içlerinde bayanlar da var. Hemen dağıtım yapılmak üzereyken lazer güdümlü füzeyle vurdular ve o kardeşlerimiz şehit oldu. Böyle bir hainlik görülmüş iş değildi, bunlar terörist. Asker elbisesinin içine girmiş teröristlerdi. Ama aileleri ile hep bir arada olduk. Nasıl bir mücadelenin şehidi olduğunun hepsi farkında" dedi.
Konuk Bakan Usubov ise, "Bu insanlar vatanı uğrunda şehit oldu, çok üzüldük bu hadiseye" diye konuştu. Bir gazetecinin "Konuk bakanın ülkesinde bu konuya dair mücadele var m, sürecek mi?" sorusuna Usubov, "Bugün burada olmamın en esas sebeplerinden biri de Azerbaycan’da da FETÖ’nün temizlenmesi maksadıyla buraya gelmiş bulunmaktayım" cevabını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.