Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayhan: Yolsuzluk ve hırsızlık ‘hükümete darbe’ olarak yutturulmaktadır

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, bugün Türkiye’de hukuksuzluğun ileri demokrasi olarak, yolsuzluk ve hırsızlığın hükümete darbe olarak yutturulduğunu söyledi. MHP Çal ilçe kongresi, belediye düğün...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ayhan: Yolsuzluk ve hırsızlık ‘hükümete darbe’ olarak yutturulmaktadır
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, bugün Türkiye’de hukuksuzluğun ileri demokrasi olarak, yolsuzluk ve hırsızlığın hükümete darbe olarak yutturulduğunu söyledi. MHP Çal ilçe kongresi, belediye düğün salonunda yapıldı. Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, İl Başkanı Ferudun Ünal, 21. Dönem milletvekilleri Salih Erbeyin ve Ali Keskin, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, Pamukkale Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ahmet Durmaz, belediye başkanları, ilçe başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Emin Haluk Ayhan, burada yaptığı konuşmada 14 Aralık’ta rövanşist bir intikam operasyonunun, “Önceden geliyorum” diyerek sızdırıldığını ifade etti. Ayhan, “Makul şüphenin, sözde yeni Türkiye’nin ilk ürünü ortaya çıkmıştır. Hukuksuzluk ileri demokrasi olarak, yolsuzluk ve hırsızlık hükümete darbe olarak yutturulmaktadır. Türkiye’nin hukuk ve demokrasi ile yönetilmediği, tüm dünyada yaygın bir kanaat olarak yerleşmeye başlamıştır. Sadece 17-25 Aralık yolsuzluğunu değil, aynı zamanda yıkım sürecindeki ihaneti gizlemek için 14 Aralık operasyonu icat edilmiştir.” dedi. Üç yıl önce muhteşem eserler olarak kabul edilen gazetelere, Türkiye’nin ufkunu açtığı söylenen şahsiyetlere bugün darbeci dendiğini belirten Ayhan, “AKP’nin işine gelmeyen, onun değirmenine su taşımayan herkes darbeci, herkes kumpasçıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne iddia edildiği gibi ‘paralel yapı’ sirayet etmişse ya da devlet içinde gayrimeşru bir yapı kurulmuşsa buna göz yummak, işine geldiği sürece ses çıkarmamak, hattâ yardım ve yataklık etmek de büyük bir vebal ve suçtur. AKP iktidarı rüşvetçileri, kasacıları, ayakkabı kutucularını, havuzcularını korumaya alırken savcıları, polisleri ardı arkası kesilmeyen operasyonlarla sindirilmeye başlamış, sıra basını sindirmeye gelmiştir. Yandaş medya, kendi evlatlarını yemeye başlamıştır.” diye konuştu.

17-25 Aralık 2013 tarihinde AK Parti hükümetinin takkesinin düşüp kelinin göründüğünü söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, şunları kaydetti: “Aradan geçen bir yıl zarfında yapılan hukuk ve demokrasi katliamları, yolsuzluğun mevcudiyetini ve boyutlarını adeta teyit edilmiştir. Bu çerçevede stratejik ortaklarının da büyük ölçüde gözünden düşmüş, AB karşısında da foyalarını ortaya çıkarmışlardır. Sayın Cumhurbaşkanı, bulunduğu konumu unutarak, ‘Bitaraf olan, bertaraf olur’ söylemini yeniden piyasaya sürmüştür. Yolsuzluk ve hukuksuzluğa taraftar toplamak için adeta şantaj ve tehdide başlamıştır. Medya yöneticiliği ve gazete yazarlığını iktidara ve havuz sermayesinin emir kulluğuna dönüştüren zihniyet ise basına karşı uygulanan baskı ve sindirme operasyonlarına alkış tutarak, 17-25 Aralık batağına ne kadar gömüldüklerini adeta ispat etmektedirler. Ne acıdır ki yolsuzlukları gizlemek ve aklamak için kendi jargonları yetmiyor, kumarhane jargonlarına sığınıyorlar. Hukuku ayaklar altına alarak TBMM’deki soruşturmaya yayın yasağı getiren sayın komisyon başkanı, Yüce Dîvan konusunda renk vermeyeceğini, poker oyuncusu gibi olduğunu ifade edebiliyor. Türkiye bu yolsuzluk, hukuksuzluk ve elindeki yetki ve imkânları kötüye kullananlarla hesaplaşmadan düzlüğe çıkamayacaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.