Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın’dan Kılıçdaroğlu’nun sözlerine "İçi boş koca bir yalan" tepkisi

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Meclisi etkisiz hale getiriyorlar" sözlerine, "İçi boş koca bir yalan" diyerek cevap verdi.Memleketi Adıyaman’da referandum çalışmalarına katılan Ahmet Aydın,...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2017 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2017 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aydın’dan Kılıçdaroğlu’nun sözlerine "İçi boş koca bir yalan" tepkisi

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Meclisi etkisiz hale getiriyorlar" sözlerine, "İçi boş koca bir yalan" diyerek cevap verdi.

Memleketi Adıyaman’da referandum çalışmalarına katılan Ahmet Aydın, gazetecilere açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Meclisi etkisiz hale getiriyorlar" sözlerine tepki gösteren Aydın, "Meclisin ortadan kaldırıldığı, meclisin etkisiz hale getirildiği iddiaları içi boş koca yalanlardır. Buna katılmak mümkün değil, bu süreci bilmemektir. Bu getirmiş olduğumuz anayasa değişikliğinin maddelerini bilmemektir ya da bildiği halde vatandaşımızın aklını çelmeye dönük olan mesnetsiz iddialardır" dedi.

Mevcut sistemde meclisin etkisiz olduğunu tam aksine yeni sistemle birlikte meclisin etkili ve yetkili olacağını kaydeden Aydın, "Şu süreçte mevcut sistemde hükümetten, yürütme organından habersiz bu meclis tek bir adım atamaz. Tek bir kanun geçiremez ve hükümletin katılmadığı tek bir denetim başarılı olamaz. Bu iki kere iki dörttür. Yani uygulamalar göz önündedir. Şu ana kadar hükümetin meclise göndermiş olduğu kanun tasarılarını görüşüyoruz. Milletvekillerinin teklifleri geçmiyor. Ancak hükumet destek verirse geçer. Dolayısıyla şuanda aslında meclis etkisiz konumdadır. İktidar partisi, dolayısıyla iktidar partisinin içinden çıkan hükümet ne derse yasama organı meclisimiz onu yapmak durumundadır. Meclisi çalıştıran hükümettir. Hükümetin gönderdiği teklifler, tasarılar görüşülüyor. Yine denetim sağlıklı bir şekilde yapılmıyor. Bakın bu güne kadar, bu meclis açıldığından beri, gensoru olduğundan beri, 484 gensoru önergesi verilmiş, ancak 4 tanesi başarılı olabilmiş ki onu da ilgili hükumet destek verdiği için, ilgili iktidar partisi destek olduğu için başarılı olmuş. Yani şuanda mevcut sistemde yasama yürütmenin tekelindedir. Biz de yasamayı yürütmenin tekelinden kurtarmak istiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun söyledikleri gerçekten içi boş iddialar, tamamen mesnetsiz iddialar. Tam tersi eğer meclisi güçlendirmek istiyorsak mutlaka böyle bir sistem değişikliğine ihtiyaç var" diye konuştu.

Terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık’ın ‘hayır’ ile ilgili açıklamasına dikkat çeken Ahmet Aydın, "Terör örgütleri özellikle eğer ‘hayır’ için kampanya yürütüyorsa, videolar yayınlıyorsa, terörist elebaşları bu noktada halkı parmak sallayıp, özellikle Kürt kardeşlerimi tehdit ediyorsa, eğer ‘evet’ çıkarsa siz bitersiniz, biz biteriz, PKK biter diyorsa tamda bunun için bizim ‘evet’ dememiz lazım. Tam da Türkiye’nin daha güçlü bir şekilde ayaklarının üstünde durabilmesi ve geleceğe hedef koyabilmesi adına terörle etkili mücadele adına ‘evet’ çıkması lazım" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.