Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın:“ak Parti Temel Hak Ve Özgürlüklerde Sessiz Devrim Yapmıştır”

AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Barış Aydın, AK Parti iktidarında temel hak ve özgürlükler alanında adeta sessiz bir devrim yapıldığını ifade etti.Barış Aydın yaptığı açıklamada, AK Parti’nin vatandaşların temel hak...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2015 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2015 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Barış Aydın, AK Parti iktidarında temel hak ve özgürlükler alanında adeta sessiz bir devrim yapıldığını ifade etti.
Barış Aydın yaptığı açıklamada, AK Parti’nin vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan engelleri ortadan kaldırmayı temel bir vazife olarak gördüğünü,bu yolla insan onurunu yüceltmeyi yeni anayasanın da temel referansı olarak kabul ettiğini vurguladı. AK Parti’nin tüm toplumsal kesimlere eşit mesafede durduğunu dile getiren Aydın, milletin temel değerlerine dayalı birlikteliği benimsediklerinin altını çizdi. Aydın, devlet-vatandaş ilişkilerinin demokratik bir temelde sağlanması anlayışında olduklarını ve çoğulcu bir anlayışla tüm vatandaşları kucaklamaya devam edeceklerini ifade etti. Barış Aydın, etnik kimlik, mezhep ve inanç ayrımı yapmadan herkesi eşit vatandaşlık ve evrensel değerler temelinde demokratik bir ortak yaşam bilincine ulaştırma sürecinin, yeni dönemde daha da hızlı biçimde hayata geçirileceğini vurguladı.
“DEMOKRASİ VE HUKUK, EKONOMİK KALKINMANIN DA TEMEL ŞARTI”
Bir ülkede gerçek bir demokrasi ve iyi işleyen bir hukuk sistemi olmadan, ekonomik kalkınma ve büyümenin de olamayacağını ifade eden Aydın, ifade, inanç ve teşebbüs hürriyetlerinin önündeki tüm engellerin kaldırılmasının AK Parti’nin temel ilkesi olmaya devam edeceğini dile getirdi. Aydın, 12 yıllık iktidarında AK Parti’nin bu anlayış çerçevesinde, temel hak ve özgürlükler alanında attığı adımlar ve yaptığı reformlarla adeta bir “sessiz devrim” gerçekleştirdiğini savundu.
“TÜRKİYE’NİN İNSAN HAKLARI KARNESİ DÜZELDİ”
AK Parti iktidarındaTürkiye’nin insan hakları karnesinin iyileştirildiğini ifade eden Aydın, şunları söyledi:
“AK Parti, 12 yılda attığı adımlarla sadece ekonomi değil temel hak ve hürriyetler alanındaki kronikleşmiş sorunları da gidermiştir. Farklılıkları, kendi tarihsel ve kültürel derinliği içinde Türkiye’nin dinamizmine dönüştüren AK Parti, pek çok kronik sorunu aşma yolunda önemli projelere imza atmıştır. İnsan hakları alanında önemli reformlar yapılmış, Türkiye’nin insan hakları karnesi iyileştirilmiştir.Bu reformların başında; vatandaşlarımızın inanç, mezhep, kültürel kimlik gibi tabii haklarını kullanabilmelerinin önünün açılması gelmektedir.”
“1 MAYIS’I AK PARTİ EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ İLAN ETMİŞTİR”
Düşünceyi ifade etmenin önündeki engellerin kaldırıldığını,basın özgürlüğünün genişletildiğini, ifade hürriyetiyle ilgili suçların tamamına “eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz” kuralı getirilerek eleştiri hakkının teminat altına alındığını anlatan Aydın, 1 Mayıs’ın da AK Parti tarafından “Emek ve Dayanışma Günü” ve resmi tatil ilan edildiğini hatırlattı. Aydın, basımevi ve eklentileri ile basın araçlarının suç aleti olduğu gerekçesiyle zapt ve müsadere edilemeyeceği veya işletmeden alıkonulamayacağının anayasal kural haline getirildiğini, geçmişte alınmış binlerce yayın yasaklama, toplama ve el koyma emirlerinin kaldırıldığını, yasaklanmış, toplanmış ve el konulmuş eserlerin özgür bırakıldığını dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.