Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukat Özdemir’den, Tozan Açıklaması

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın TBMM’de, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ı darp eden kişilerin avukatlığını yaptığını iddia ettiği AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Seçim İşleri Başkanı Avukat Sedat Özdemir’den açıklama geldi....

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın TBMM’de, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ı darp eden kişilerin avukatlığını yaptığını iddia ettiği AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Seçim İşleri Başkanı Avukat Sedat Özdemir’den açıklama geldi. Özdemir, “Bizim yanımızda çalışan Yasemin Canbulat, CMK gereği sanıkların avukatlığını yapmıştır” ifadelerini kullandı.
CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın darp edilmesi ile ilgili olarak CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan TBMM Genel Kurulu’nda söz almış ve açıklamasında aynı zamanda AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi olan Avukat Sedat Özdemir’in, Tozan’ı darp eden sanıkları savunduğunu bu sebeple darp olayında AK Parti’nin doğrudan olayla ilişkisi olduğunu iddia etti.
Bunun üzerine olayın muhatabı olan Avukat Sedat Özdemir’den açıklama geldi. Özdemir, kendisine ait avukatlık bürosunda çalışan Avukat Yasemin Canbulat’ın CMK gereği savunma yaptığını ifade ederek, “Bazı basın yayın organlarında CHP İl başkanını döven şahısların savunmasını tarafımdan yapıldığı iddiaları var. Öncelikle Sayın İl Başkanı Zekeriya Tozan’a yapılan haksız ve çirkin saldırıyı bir kez daha kınıyoruz. Söz konusu il başkanının yapmış olduğu açıklamanın içeriği doğru değildir. Şahısların avukatlığını yapan Yasemin Canbulat, bizimle çalışmaktadır. Ancak olay günü CMK avukatı olarak görevlendirilmiştir. Biz sözleşmeli olarak avukatlık görevini üstlenmedik” dedi.
Özdemir CMK’da işleyişin nasıl olduğu ile ilgili olarak ise, “CMK’da süreç şu şekilde işlemektedir. Bir şüpheli kolluk tarafından gözaltına alındığında KAS sistemi var ve sisteme göre puanlamada sırada ki hangi avukat varsa görevlendirme yapılıyor. Bu tamamen bilgisayar ortamında yapılan bir atamadır. Dışarıdan müdahale söz konusu olamaz. Söz konusu olan şahısların vekilliğinin bizim büromuzda çalışan avukat arkadaş tarafından yapılmasının bizimle alakası yoktur. Bizim yanımızda çalışan avukat hanım CMK gereği tutukluluğa itiraz etmek zorundadır. Aksi halde görevini kötüye kullanmış olacaktır. Bu anlamda olaydan doğrudan bağlantımız yoktur” diye konuştu.
OLAY
Geçtiğimiz hafta cumartesi günü, Düzce merkeze bağlı Derdin köyünde köylülerle birlikte eylem yapan CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, eylemin ardından evine dönerken Şıralık Mahallesi üzerinde iki kişinin aracına arkadan çarpması ile başlayan tartışmada C.C. ve R.A. isimli şahısların yumruklu saldırısına uğramıştı. Saldırıyı cep telefonu ile görüntüleyen İ.Ü ise saldırı görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak tehditkar yorumlar yapmıştı. Harekete geçen Düzce Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırganlar C.C. ve R.A. ile olayın azmettiricisi olarak İ.Ü.’yü gözaltına almıştı. Adliyeye sevk edilen şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.