Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupalı Türk Kadınlardan Şehit Ailelerine Destek

Avrupalı Türk kadınlar, Türkiye’de terörle mücadele esnasında şehit olan güvenlik güçlerinin aileleri için topladıkları 12 bin Euroyu Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfına bağışladı.Avrupa Türk Demokratlar Birliği Almanya...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupalı Türk Kadınlardan Şehit Ailelerine Destek
Avrupalı Türk kadınlar, Türkiye’de terörle mücadele esnasında şehit olan güvenlik güçlerinin aileleri için topladıkları 12 bin Euroyu Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfına bağışladı.
Avrupa Türk Demokratlar Birliği Almanya Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı üyesi kadınlar, Türkiye’de terörle mücadele esnasında güvenlik güçlerinin şehit olmasına duydukları üzüntü nedeniyle kendi aralarında yaptıkları organizasyon ile topladıkları bağışı Türkiye’ye getirerek Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfına bağışladı.
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam eşliğinde TBMM’ye gelerek AK Parti grup toplantısına katılan Avrupa Türk Demokratlar Birliği Almanya Şubesi Kadın Kolları üyesi kadınların bağışından haberi olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Aramızda bulunan Almanya UETD Kadın Kollarına tekrar hoş geldiniz diyorum, şehitlerimiz için kadınlarımız kendi ürettikleri kampanyayla şehitlerimizin vakfına verilmek üzere 12 bin Euro’yu da buraya getirdi, teşekkür ediyorum. Bu kampanya gurbetteki kadınlarımızın dava sadakatinin bir yansımasıdır" ifadelerini kullandı.
Avrupalı Türk kadınların kendi aralarında topladıkları 12 bin Euroyu Türkiye’ye getirdiklerini belirten AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, “Avrupa Türk Demokratlar Birliği Almanya Şubesi Kadın Kolları Başkanlığından arkadaşlar bize bir başvuruda bulundu. Şehitlerimizin aileleri için harcanması için kendi aralarında bir bağışta bulunmak istedi. Bugün Başbakanımız grup toplantısında bahsetti. Oradaki kadınlarımızın buradaki şehit haberleri aldıkça duydukları üzüntü nedeniyle ‘bizim de çorbada bir tuzumuz olsun’ diyerek gönüllerinden kopan bağışları buraya getirdi” dedi.
Yapılan yardımları kendi imkanları ile Türkiye’ye getirdiklerinin altını çizen Avrupa Türk Demokratlar Birliği Almanya Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı üyesi Ayşe Çiftçi de, “Biz yurt dışındayız ama kalbimiz her zaman vatanımızda. Mehmetçiklerimizin nasıl görev yaptıklarını biliyoruz. Şehit haberlerine çok duygulandık. Ne yapabiliriz diye düşündük ve birkaç arkadaş gönüllü anneler olarak birleştik ve önce kendi çevremizden başladık, etkinlikler yaptık. Yardım topladık. Toplanan yardımın bir kuruşu zayi olmadan buraya getirdik. Herkesin yaptığı hayır yerine ulaştırdık. Biz hem oralıyız hem buralıyız. Kalbimiz hep Türkiye için atıyor. Buraya rahatlık içinde gelebiliyorsak önce Allah, sonra Mehmetçiklerimiz ve idarecilerimiz sayesinde” diye konuştu.
Avrupa Türk Demokratlar Birliği Almanya Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı üyesi Penpe Aslan ise, “Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’na bağışımızı yaptık. Almanya’dan getirdiğimiz bağışı teslim ettik. Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza gönüllü annelerimizin selamı var” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.