Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avcı: Aralık itibariyle ücretli öğretmen sayısı 39 bin

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aralık ayı itibariyle ücretli öğretmen sayısının 39 bin olduğunu açıkladı.TBMM Genel Kurulu’nun 32. Birleşiminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü,...

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2014 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2014 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avcı: Aralık itibariyle ücretli öğretmen sayısı 39 bin
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aralık ayı itibariyle ücretli öğretmen sayısının 39 bin olduğunu açıkladı.

TBMM Genel Kurulu’nun 32. Birleşiminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ile üniversite bütçelerinin görüşmelerine başlandı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Şükran Güldal Mumcu yönetiyor. Katip üyelikleri Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ve Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz yapıyor.

Bütçe görüşmeleri kapsamında Milli Eğitim Bakanı Milletvekillerinin sorularını cevapladı.

4 yılını dolduran okul müdürlerinin görevden alınması ile ilgili sorulara Avcı şu cevabı verdi: “Bulunduğu eğitim kurumundan 4 yıllık eğitim süresini dolduran 16 bin 559 okul müdürü hakkında yapılan değerlendirme sonucu 8 bin 156 müdür 75 ve üzeri puan aldı. Bunlardan 4 bin 304 müdürün görev süresi istekleri doğrultusunda görev yapmakta oldukları eğitim kurumlarında 2 Eylül 2014 tarihi itibarıyla uzatılmıştır. Yine bunlardan 3.463'ünün görev süresi istekleri doğrultusunda başka eğitim kurumlarında görev yapmak üzere 12 Eylül 2014 tarihi itibarıyla uzatılmıştır.”

Bin 709 şube müdürü kadrosuna yapılan atamalar hakkında verilen yargı kararlarına ilişkin soruyla ilgili Avcı şu bilgileri verdi: “Bakanlığımızca taşra teşkilatında boş bulunan şube müdürü kadrolarına yapılan atamalara yönelik 284 dava açılmıştır; bunlardan 143'ü hakkında yürütmenin durdurulmasının reddi kararı verilmiş, yani Bakanlığın lehine karar- 3'ü hakkında davanın reddi kararı verilmiş, 26'sı hakkında yürütmenin durdurulması kararı verilmiş, 24'ü hakkında iptal kararı verilmiş. Görüleceği üzere, açılan davaların 146'sı Bakanlığımızın lehine, 50'si Bakanlığımızın aleyhinedir, açılan davalardan 88'i hakkında henüz bir karar verilmemiştir. Bu süreçte Bakanlığımız aleyhine sonuçlanan bireysel kararların uygulanmasını teminen 47 kişi sözlü sınava yeniden tabi tutularak yönetmelikte yapılan düzenleme doğrultusunda yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınarak belirlenecek puan üzerinden şube müdürü atamaları yapılmak suretiyle yargı kararlarının gereği yerine getirilecektir. Sözlü sınavın tamamının iptali istemiyle Aktif Eğitim Sen tarafından açılan davada yürütmenin durdurulması istemi reddedilmiştir. Atamaların tamamının iptali istemiyle Türk Eğitim Sen tarafından Ankara 17. İdare Mahkemesinde açılan davada yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir. Bölge İdare Mahkemesinin bu kararına itiraz edilmiştir, verilecek karara göre de işlem yapılacaktır. Yani Bölge İdare Mahkemesi de uyarsa onun gereğini de yapacağız.”

Bakanlığın 1 Eylül 2014 tarihine kadar Yüksekova'da açıldığı iddia edilen Kürtçe okullara ilişkin herhangi bir başvuru yok diyen Avcı, “Yani resmen, bize ‘Biz okul açacağız, Kürtçe eğitim yapacağız.’ diye bir başvuru yok ya da başka bir ilimizde açılmış, Bakanlığımızın bilgisi, onayı dâhilinde açılmış bir okul yok. Zaten okul statüsü kazanabilmesi için Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün onaylaması gerekir. Ama bazı belediyeler doğuda da, batıda da birtakım kurumlar açıyorlar. Nitekim, bir arkadaşımız burada, bir Arapça dersine ilişkin bir… Siz gösterdiniz zannediyorum.” dedi.

Avcı, ücretli öğretmen sayısının aralık ayı itibarıyla 39 bin olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.