Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atilla Kart: İtiraz kayıtlarımı saklı tutarak, Davutoğlu’nu arayıp tebrik ettim

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 27 Ağustos’ta yapılacak AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde genel başkan adayı olarak açıklanan Ahmet Davutoğlu’nu telefonla arayarak tebrik ettiğini söyledi. Konya milletvekili olarak genel başkanlığa...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atilla Kart: İtiraz kayıtlarımı saklı tutarak, Davutoğlu’nu arayıp tebrik ettim
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 27 Ağustos’ta yapılacak AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde genel başkan adayı olarak açıklanan Ahmet Davutoğlu’nu telefonla arayarak tebrik ettiğini söyledi. Konya milletvekili olarak genel başkanlığa ve başbakanlığa aday konuma gelen Ahmet Davutoğlu’nu bütün itiraz kayıtlarını saklı tutarak bu sabah arayıp, kutladığını belirten Kart, “Hayırlı olsun, dedim. Ülkemiz ve Konya adına hayırlı olsun, dileklerimi ilettim. Bunun devamında elbette mücadelemizi ve eleştirilerimizi, yasama boyutuyla ve adli boyutuyla sürdürmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Milletvekili Atilla Kart, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Başkanı Mustafa Özyar’ın ayrıca Resmi Gazete’yi yayımlayan ve Başbakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürü olarak da görev yaptığını belirten Kart, “Öylesine yetenekli ki, öylesine özel himayeye mazhar ki, kendisine öylesine güveniliyor ki, bir taraftan Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu başına bir taraftan da Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü'ne getiriyorsunuz o da elhak kendisine duyulan bu güvenin karşılığını veriyor. 15 Ağustos tarihinde YSK tarafından, Kurum’a 3719 sayı ile ulaştırılan, bu yazıdan evvel telefonla kendisine YSK tarafından verilen bilgi ve talimata rağmen, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarının Resmi Gazetede yayımlanmasını Mustafa Özyar engelliyor. Durup dururken değil, seçilmiş cumhurbaşkanının kendisine vermiş olduğu kanunsuz emir ve talimatı, gözünü kırpmadan yerine getirmiştir. Anılan kurum adeta tatile girmiştir. Muhatap bulunamamaktadır. Ancak bu arada, 16 Ağustos tarihi itibariyle başbakan sıfatı kalmayan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalamış olduğu kararnameler yayımlanmaya devam etmektedir.” diye konuştu.
Cumhuriyet tarihinde örneği görülmemiş bir şekilde, seçilmiş cumhurbaşkanının kanunsuz emir ve talimatlarıyla, cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarının Resmi Gazete’de yayımı engellendiğini kaydeden Kart, “Yoğun suç kasdı altında ve mütemadi bir şekilde gerçekleştirilen bu eylemler sebebiyle, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 19 Ağustos tarihinde tarafımızdan suç duyurusunda bulunulduğunu ayrıca dikkatlerinize sunuyorum.” dedi.

"DAVUTOĞLU, TIRNAK İÇİNDE SÖYLÜYORUM, 'BU GÖREVE SEÇİLDİ'"

CHP'li Kart, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak açıklanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Kart şu cevabı verdi:
“Ahmet Davutoğlu Konya milletvekili olarak tırnak içinde söylüyorum bu göreve seçildi. Sayın Davutoğlu ile verdiğimizi siyasi mücadele Konya’da seçim süreçlerinde yol açmış olduğu haksız oy teminine yönelik ve seçim mevzuatına aykırılık teşkil eden eylemleri sebebiyle suç duyurularında bulunmak dahil olmak üzere, bizzat böyle bir siyasi mücadele içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bunların dışında Konya milletvekili olarak genel başkanlığa ve başbakanlığa aday konuma gelmiş olmasından dolayı, bütün itiraz kayıtlarımı saklı tutarak kendisini sabahleyin aradım ve kutladım. Hayırlı olsun, dedim. Ülkemiz ve Konya adına hayırlı olsun, dileklerimi ilettim. Bunun devamında, elbette mücadelemizi ve eleştirilerimizi yasama boyutuyla ve adli boyutuyla sürdürmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, 15 Ağustos tarihi itibariyle AKP Merkez Karar Yönetim organlarının en geç 10 gün içinde toplanıp, kendi bünyesinden bir genel başkan vekilini seçmesi ve o genel başkan vekilinin yeni genel başkanın seçimi gündemli olağan üstü kongreyi hazırlaması ve sonuçlandırması gerekir. Siyasi partiler yasasının ilgili maddesi ve AK Parti’nin tüzüğünün 78. maddesinin açık ve amir düzenlemesinin gereğidir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.