Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arınç: Öcalan'ın taslağını görmedim

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Öcalan’ın bir taslak sunduğunun hatırlatılması üzerine Arınç, "Değerlendiremiyorum. Taslağı görmedim." diye cevap verdi.Başbakan Yardımcısı...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Öcalan’ın bir taslak sunduğunun hatırlatılması üzerine Arınç, "Değerlendiremiyorum. Taslağı görmedim." diye cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hak ve Özgürlükler Partisini (HAK-PAR) ziyaret etti. Bülent Arınç, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin ‘Sayın Öcalan taslağını sunmuştu. Ancak Öcalan’ın sunduğu taslak üzerinde bir anlaşmazlık var görülüyor ve HDP heyetine yeniden İmralı’ya gidiş izni verilmedi. Siz o taslağı gördünüz mü ve Kandil’in 'hükümet bizi oyalamasın' sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusu üzerine Bülent Arınç, "Değerlendiremiyorum. Taslağı görmedim. Taslakla ilgili sadece Kandil ve HDP kaynaklı bilgiler bulunuyor. Bu bilgileri ilgili kurumlarımız değerlendirir. Bu konu üzerinde görüşmeler yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Arınç, eğer ciddi bulurlarsa bazı konuları hükümet olarak atılacak adımları tespit edeceklerini kaydererek, "Her gün konuşan insanların sözüne bakarak çözüm sürecinin rotasını tayin edemeyiz." ifadesini kullandı.

'PASİF EYLEMİ KABUL EDENLERLE GÖRÜŞÜYORUZ, GÖRÜŞMELİYİZ'

‘HAK-PAR’ın çözüm sürecinde kendilerinin muhatap alınmadığı sadece HDP’nin alındığına dair eleştirileri vardı. Bu ziyareti bu kapsamda değerlendirebilir miyiz? HDP dışındaki Kürt çevirilerle de görüşecek misiniz?’ sorusuna ise Arınç şu cevabı verdi: "Zaten görüşüyoruz. Ama bugünkü görüşmemiz sizlerin önünde oldu. Biz Kürt kimliği ile siyaset yapan, barış amacı taşıyan, şiddeti, silahı reddeden, can ve emniyetini tehlikeye atmaktan kaçınan, pasif eylemi kabul eden, bütün bunları ilke edinmiş hem platformlarla hem partilerle görüşüyoruz, görüşmeliyiz. Örgütün, İmralı’nın ve sadece HDP’nin muhatap olarak alınması eksik ve yanlıştır diyenler var. Ben bu düşüncelere katılan bir insanım."

'ÇÖZÜM SÜRECİNE KATKISI OLACAĞINI DÜŞÜNÜRSEK BÖYLE BİR KURULU KURACAĞIZ'

‘Çözüm süreci kapsamında izleme kurulu oluşturulması gündemde, HDP’nin de hükümete bir liste sunduğu ifade ediliyor. Ancak isimler henüz açıklanmadı. Önümüzdeki günlerde HAK-PAR’dan da heyete bir katılım olabilir mi? Böyle bir değerlendirme yapabilir miyiz?’ sorusu üzerine Başbakan Yardımcısı Arınç, "Olabilir veya olmayabilir, izleme kurulu olacaksa kimlerden teşekkül edecek hangi görevi yapacak bu henüz netleşmiş değil. Ama prensip olarak böyle bir kurulun çözüm sürecini sonuca ulaştırmak için gerekli olduğunu düşünürsek böyle bir kurulu kuracağız." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.