Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arınç: “Hangi Parti İktidar Olacaksa TEK Başına Olsun”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye uzun yıllar koalisyonlar yönetildikten sonra son senelerde tek parti ile yönetildiğine dikkat çekerek, “Batıda koalisyon kültürü son derece başarılıdır. Ama bu durum Türkiye’de başarılı...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 21:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 21:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye uzun yıllar koalisyonlar yönetildikten sonra son senelerde tek parti ile yönetildiğine dikkat çekerek, “Batıda koalisyon kültürü son derece başarılıdır. Ama bu durum Türkiye’de başarılı olmadı. Hangi parti iktidar olacaksa tek başına olsun. Bütün partileri bunun içine koyabilirsiniz. Çünkü cesaret, güç buradadır” dedi.
Bursa Çerkes Kültür Derneği’nin 50. yıl etkinliği Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Geceye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Arınç, seçimin hemen arifesinde geceye koşup gelmiş biri olarak değil, aktif siyasete elveda demiş biri olarak geceye geldiğini söyledi. Çerkezler asil, soylu, yiğit ve düzgün insanlar olduğunu ifade eden Arınç, “Kadınlarında ve erkeklerinde ayrı asalet vardır. Türkiye’de hep güvenilen insanlar oldunuz. Bürokraside, parlamentoda, iş hayatında hep varsınız. Bir seçim arifesindeyken Levent Turgut arkadaşımız yaklaşan seçimlerde bazı Çerkezlerin bazı partilerden aday gösterildiğini ifade etti. Bu normal bir şey. Bir kısım partililerinde aday göstermediğini söyledi. Bu da doğal bir şey. Siyaset toplumun sıkıntıları için yapılır. Ama bütün Türkiye içinde siyaset yapılır. Böyle bir durum karşısında Çerkezler siyasi bilinci bakımında yukarıdadır. Kime oy vereceğini, kimi destekleyeceğini, kim söz sahibi olacağını çok iyi bilir. Gönlümüzden ne geçiyorsa, hangi partiyi desteklemek gerektiğini düşünüyorsanız oy verebilirsiniz. Siyasi kimlikle sizlerle bir araya gelmediğimi söylediğime göre, bir arkadaşınız, kardeşiniz olarak, hangi milletvekili oy vereceği, kimdin, ne yapmıştır, partisi ne yapmıştır, geleceğe ait profili nedir, iktidar olma imkanı var mıdır? Bunlara oy atarken düşüneceğinizi tahmin ediyorum. Türkiye uzun yıllar koalisyonlar yönetildikten sonra son yıllarda tek parti ile yönetildi. Batıda koalisyon kültürü son derece başarılıdır. Ama bu durum Türkiye’de başarılı olmadı. Hangi parti iktidar olacaksa tek başına olsun. Bütün partileri bunun içine koyabilirsiniz. Çünkü, cesaret, güç buradadır. Ama Türkiye’de güçlü bir siyasete, iktidara ihtiyacımız var diyen bunları araştırması gerekir” dedi.
Alfabe konusuna da değinen Arınç, “Çerkezce’nin kullanmasından bahsettiniz. Milli Eğitim Bakanlığı ile bu konuda görüşürüm. Lisan aynen insandır. Bir lisan bir insandır. Kültürümüzün temel unsurlarından bir tanesi dilimizi öğrenmektir. Artık mazeret arayan mazeret bulamaz. Öğrenmek isteyen öğrenebilmesi için bütün imkanların hazır olduğunu görecektir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.