Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arınç: Annelerin gözyaşları artık sevince döndü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de 10 aydan bu yana artık terör saldırısı yaşanmadığını söyledi. Arınç, "Şehit cenazeleri karşısında ağlamıyoruz, gözyaşı dökmüyoruz. Annelerin gözyaşları artık sevince döndü."...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Arınç: Annelerin gözyaşları artık sevince döndü
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de 10 aydan bu yana artık terör saldırısı yaşanmadığını söyledi. Arınç, "Şehit cenazeleri karşısında ağlamıyoruz, gözyaşı dökmüyoruz. Annelerin gözyaşları artık sevince döndü." dedi.

Arınç, bu yıl Manisa'nın Saruhanlı ilçesi Büyükbelen beldesinde 10'uncusu düzenlenen Zeytin ve Kültür Festivali'ne katıldı. Arınç, 10. Zeytin ve Kültür Festivali'nin açılışında yaptığı konuşmada, belde girişinde Büyükbelen'den askere gidecek gençlerin kendisini karşılayarak, askerlik süresinin kısalması konusunda teşekkürlerini sunduğunu anlattı.

    Kucakladığı gençlerin yakın zamanda askere uğurlanacağını dile getiren Arınç, "Hayırlı tezkereler, kazasız belasız gitsinler ve dönsünler. Bu bölgenin şehit ve gazileri de çok. Ülkemizi yakıp kavuran terör belasından en çok acıyı çeken ilçelerdeyiz. O kötü terör yıllardır canlarımızı alıyor, yavrularımızı gazi olarak bırakıyor. Sadece asker polis değil, öğretmeninden hakimine, savcısına kadar terör ateşinden çok insanımız yandı. Ama Allah'a hamd olsun, 10 aydan bu yana artık terör saldırmıyor, terör Türkiye'de eylem yapmıyor, şehit cenazeleri karşısında ağlamıyoruz, gözyaşı dökmüyoruz. Annelerin gözyaşları artık sevince döndü. Allah daim etsin. Askere gidecek evladınız varsa bin türlü düşünüyorsunuz. Mayın patlaması, bir karakol saldırısı yüreğinizi ağzınıza getiriyor. Kahraman komutanlarımız cansiperane mücadele ettiler, binlerce insanımız terör belasında vatanımız, bayrağımız, ülkemiz, bağımsızlığımız için canını vermekten çekinmedi. Allah tüm şehitlerimize rahmet etsin, gazilerimiz sağlık ve afiyet versin. İnşallah böyle devam eder, hayırlı bir sonuca ulaşır, askere güle oynaya gider, güle oynaya döneriz inşallah. Cenab-ı Hak onların sevincini bizlere tekrar göstermiş olsun." dedi.

Arınç, yerel seçimlerde Manisalıların Büyükşehir Belediyesi için oy kullanacağını hatırlatarak, "Siz ne yapacağınızı bizden daha iyi bilirsiniz. Memleketimiz için en hayırlısına karar verelim, en hayırlısı olsun diye dua edelim." diye konuştu. AK Parti hükümetinin çalışmalarına inanmayanların her zaman var olduğunu belirten Arınç, "11 senedir hükümet iş başında. 25 milyon oya doludizgin giden bir hükümetin, bu laflar karşısında gülmekten başka yapacağı iş yok. İnşallah eserlerimizle övüneceğiz. Neyin sözünü verdiysek yapacağız. Yapmayacağımız işlerin sözünü de vermeyeceğiz. Söylediklerimizi hepsini de adım adım yapıyoruz. 17 bin kilometre bölünmüş yol yapıyoruz. 60 yılda yapılandan fazlasını 10 yılda yaptık. Sabuncubeli Tüneli'ni yapıyoruz. İzmir-İstanbul Otoyol Projesi'nin her adımını inceledim. Burası 7 milyar dolara mal olacak. 29 Ekim'de Marmaray projesini açacağız. 6 devlet başkanı, 10 başbakan gelecek, Türkiye'nin bu büyük projesini görecek. İzmir'den yola çıkan insan 3 saat 15 dakikada İstanbul'a gelecek. Yol konusunda sözlerimizi tek tek yapacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Büyükbelen Belediye Başkanı Mehmet Keyik, Arınç'a teşekkür plaketi sundu. Arınç, festival kapsamında düzenlenen Zeytin Teşvik Müsabakası'nda dereceye giren çiftçilere ödüllerini verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.