Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’nın Fethinin 811. Yıl Kutlamaları

Antalya’nın fethinin 811. yıl dönümü kutlamaları 1-5 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.Antalya Valiliği,Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilecek kutlamalar öncesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,...

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Fethinin 811. Yıl Kutlamaları

Antalya’nın fethinin 811. yıl dönümü kutlamaları 1-5 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Antalya Valiliği,Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilecek kutlamalar öncesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş,Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Ünal, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Yüksek, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar’ın katılımıyla Belediye Nikah Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Türel, bir milletin tarih bilinciyle millet olduğunu dile getirerek, kimsenin bir karış toprağında gözlerinin olmadığını ama herkesin haddini bilmesini istedi.

Antalya’nın fethinin geçen yıl 1.’sini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Türel, “ Bu sene hep birlikte 811. yılı kutlayacağız. Antalya’nın gençleri kentteki her tarihi eserin kim tarafından ne zaman yapılmış olduğunu bilmesi gerekir. Gıyaseddin Keyhüsrev’i, Yivli Minareyi, kimin ne zaman yaptığını, Muratpaşa’nın kim olduğunu, Ahi Yusuf’u bilmeden,Atatürk’ün, “ hiç şüphesiz ki dünyanın en güzel yeri Antalya’dır’ dediği noktayı bilmeden, Antalyalı olmak, Antalya’yı çok seviyorum demek mümkün değildir. Bunu kahramanlarımıza da borçluyuz. Bu isimleri anmak, yaşatmak, Antalya içindeki önemini idrak etmek üzere, kent kimliğini anlamak büyüm önem taşımaktadır. Attalos’un bizim hemşerimiz oluğu söyleniyor. Bugün bir bu kentte yaşıyor ve ticaret yapabiliyorsak bunu Gıyaseddin Keyhüsrev’e borçlu olduğumuzu çok iyi anlamalıyız.”dedi.

“Yaşadığımız kentte ev sahibi olalım”

Tarihi bilmeden Antalya’da sadece bir misafir gibi yaşanılabileceğini kaydeden Türel, “ Antalya’da misafir gibi değil ev sahibi gibi yaşamalıyız. Buda tarihi bilmekle başlar. Hem bir vefa günü hem de bilimsel, kültürel etkinlikler açısından kutlamalar ayrı bir önem taşıyor. Sergile,konferanslar, sempozyumlar Antalya’ya canlılık kazandıracak. Artık kutlamaların bunun gelenekselleşmesi gerekiyor. Antalyalıların bu etkinliklere katılımı tarihi kimliğe sahip çıkma açısından önem taşıyor. Bu etkinlikler kapsamında panel ve konferanslara yüksek bir katılım göstermemiz geleceğimize, geçmişimiz unutmadan yürüdüğümüzü gösterecektir. Güçlü bir katılımla etkinlikleri gerçekleştirmek itiyoruz.”ifadelerine yer verdi.

“Şehirler birer kimliktir”

AÜ Rektörü Prof.Dr. Ünal ise şehirlerin sadece ev yol ve caddelerden ibaret olmadığını vurgulayarak, şehirlerin birer kimlik ve ruh olduğunu kaydetti.

Antalya’nın sahip olduğu kültür ve medeniyeti genç nesillere aktarmanın öneminden bahseden Prof.Dr. Ünal, “ Bu sorumluluğun farkındayız. Uluslararası bir kongre düzenleyeceğiz. Bu kapsamda 85 üniversite ve 13 kurumdan 350 bildiri müracatı aldık. Bunlardan 43 üniversite ve 4 kuruluşun 128 bildirisi kabul edildi. AÜ olarak etkinliklere her türlü desteği vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Sorumluluk”

Vali yardımcısı Nurettin Ateş, insanların yaşadıkları şehre karşı sorumlulukları olduğunu belirterek, tarihin genç nesillere aktarılması açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.