Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anneler Günü

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Anneye ve kadına kalkan her eli nefretle kınıyoruz. Eli öpülesi anneleri baş tacımızdır. Yeter ki onların kıymetini sağlığında iyi bilelim” dedi.Anneler Günü dolayısıyla...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Anneye ve kadına kalkan her eli nefretle kınıyoruz. Eli öpülesi anneleri baş tacımızdır. Yeter ki onların kıymetini sağlığında iyi bilelim” dedi.
Anneler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yapan BBP Lideri Destici, “Tüm annelerimize en derin saygılarımı sunuyorum. Çocuklarının işsizliğine, asgari ücretli kocasının çaresizliğine yanan, yüreği yanık annelerin acılarını göz ardı etmeden tüm annelerimize sağlık, mutluluk ve esenlik dolu bir hayat dileyerek Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Hayatımızdaki her şeyi annelerimize borçlu olduğumuzu unutmamak gerektiğini kaydeden Destici, hayattaki en değerli varlığımız olan annelerimizin yegâne sığınak, en büyük teselli ve kelimelerle izah edilmeyecek kadar önemli olduğunu belirtti. Annelerimizin kutsal varlıklar olduğunu, onlara iyilik ve saygının farz olduğunu kaydeden Destici, “Allah-u Teâlâ Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır; ‘Rabbin ondan başkasına ibadet etmemenizi ve anne babaya iyilik etmenizi emretmiştir. İkisinden birisi, yahut her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa sakın onlara öf bile deme; onları azarlama, onlara güzel söz söyle; onlara rahmet ve şefkat dolu tevazu kanadını ger. Onlara alçak gönüllü ve şefkatli davran ve onlar hakkında dua edip şöyle de; Ey Rabbim, bunlar küçükken beni nasıl yetiştirip büyüttülerse sen de onlara Merhamet et, acı” ifadelerini kullandı.
Annelerin bir gün hatırlanıp sonra unutulacak değerler olmadığını belirten Destici, “Bizleri koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen, baş tacımız annelerimize selam olsun. Allah’tan dileğimiz, kimseye ana acısı, hiçbir anaya da evlat acısı göstermesin. Allah’ın takdiri böyle. Doğuyoruz ve ölüyoruz. Âşık Veysel’in dediği gibi; iki kapılı bir handayız. Öncelikle terör ve bölücülüğü önlemek, milletin ve devletin bağımsızlığını korumak uğruna nice emek vererek büyüttükleri evlatlarını şehit veren anaların ellerinden öpüyorum. Onlar milletimizin baş tacı” dedi.
Evladını dünyaya getirmek için 9 ay 10 gün karnında taşıyan annenin sebebi ne olursa olsun evladı tarafından bakılmaması ve huzurevine bırakılmasının üzüntü verici olduğunu belirten Destici, “Annelerin yeri huzurevi değildir, oğlu kızı, gelini ve torunlarıyla huzur tüten aile yuvasıdır. Yüce dinimiz anne ve babaya öf bile demeyi yasaklıyor. Annesine el kaldıran evlatları kınıyoruz. Annelerin elleri öpülmek için vardır. Anneye ve kadına kalkan her eli nefretle kınıyoruz. Eli öpülesi anneleri baş tacımızdır. Yeter ki onların kıymetini sağlığında iyi bilelim. Atalarımız boşuna ’Ana gibi yar olmaz, Bağdat diyar bulunmaz’, ’Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar’ dememiş” ifadelerini kullandı.
Hz. Peygamber Efendimiz’in (SAV) ’Cennet annelerin ayakları altındadır’ sözü ile annelerimizin hem bu dünyada hem de ahirette bize cenneti yaşatacak yegâne nimet olduğunu anlattığını ifade eden Destici, “Müslüman Türk milleti olarak annelerimizi çok seviyoruz. Kıymetlerini biliyoruz ancak daha çok bilmeliyiz. Fedakârlık, karşılıksız sevgi, sabır ve güzellik ne demek diye tarif et deselerdi hiç düşünmeden annem diyebileceğimiz dünyanın en güzel varlıkları Annelerin Günü’nü kutluyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.