Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’da 4. Erzurum Tanıtım Günleri

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’un Türkiye’deki 23 cazibe merkezinden biri olduğuna vurgu yaparak, “Erzurum, etrafındaki üç il ile Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane ile beraber bir cazibe merkezi oldu. Yatırımcıya arsa veriyoruz. Yatırımcının...

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’un Türkiye’deki 23 cazibe merkezinden biri olduğuna vurgu yaparak, “Erzurum, etrafındaki üç il ile Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane ile beraber bir cazibe merkezi oldu. Yatırımcıya arsa veriyoruz. Yatırımcının binasını devlet olarak biz yapacağız. Yatırımcının o binanın içine koyacağı üretim tesislerine, ekipmana 7 yıl faizsiz kredi veriyoruz” dedi.
Erzurum Tanıtım Günleri’nin 4’ncüsü Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirildi. Programa Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve çok sayıda kişi katıldı. Erzurum için "Doğu Anadolu Bölgesi’nin, Türkiye’nin kilit taşı” ifadesini kullanan Bakan Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Erzurum için içinde bulunduğu bölgenin lokomotifi diyebiliriz. Erzurum için cumhuriyeti kuran şehir diyebiliriz. Erzurum bu milletin bayrak direğidir. Göndere çekilen bayrağıdır. Erzurum’u bir anlamda Ankara’ya taşımış olduk. Biraz önümüze baksak 14 senedir hükümetlerimizde ciddi hizmetler yapmaya devam ettik. Artık bunları taçlandıracağımız döneme geliyoruz. Erzurum artık limanlara çok yakın. Biz artık Erzurum olarak limanlara çok yaklaşıyoruz. Erzurum’un ticari hayatını canlandırmak için 100 yıllık bir rüya gerçekleşmiş oluyor. Büyük bir proje önümüzdeki 2 yıl içinde hayata geçmiş olacak.”

“Bütün Türkiye’de olduğu gibi Erzurum topraklarında PKK’li eşkıyalara asla göz açtırmadık”
Teröre ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Akdağ, “Son bir yıl içerisinde terörle mücadelemiz şükürler olsun PKK terörünün belini kırdı desem hafif gelir. Başını ezdi. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Erzurum topraklarında PKK’lı eşkıyalara asla göz açtırmadık, açtırmıyoruz, açtırmayacağız. O tertemiz toprakları onların kirli postallarına çiğnetmemeye kararlıyız. Nitekim Erzurum’da Kürt kardeşlerimizin yaşadığı ilçelerde de şimdi büyük bir huzur hakim. Güven hâkim ve bu kardeşlerimiz geleceklerine daha güvenle bakabiliyorlar” şeklinde konuştu.

“Sürdürülebilir bir istihdam oluşturacağız”
Bakan Akdağ, Erzurum’un Türkiye’deki 23 cazibe merkezinden biri olduğuna vurgu yaparak, “Cazibe merkezi ile Erzurum, etrafındaki üç il ile Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane ile beraber bir cazibe merkezi oldu. Yatırımcıya arsa veriyoruz. Yatırımcının binasını devlet olarak biz yapacağız. Yatırımcının o binanın içine koyacağı üretim tesislerine, ekipmana 7 yıl faizsiz kredi veriyoruz. Daha sonra işletme dönemi için finansal destek veriyoruz. Özellikle tıbbi cihaz ve malzeme açısından Erzurum’u ve bu üç ili bir kümelenme merkezi yaparak uzun süreli alımlarla sürdürülebilir bir istihdam oluşturacağız” açıklamasında bulundu.

Bakan Akdağ, 15 Temmuz gecesi Erzurum’u anlattı
Erzurum’da 15 Temmuz günü yaşananlarla ilgili Bakan Akdağ, “15 Temmuz’u 16’ya bağlayan gece aslında 16’da olmamıştı daha, yani bu hain teşebbüsten 2 saat sonra Erzurum Cumhuriyet Meydanı’nda 100 bin kişiyi gördüğümüzde hepimizin gözleri doldu. Hepimiz ağladık. Ben o gün Tabyalar’a yürüyen Erzurum’u ve Erzurumlu’yu yaşadım” dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise Erzurum halkının milli iradeye destek vermek için üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirterek, “Erzurum halkı da dün Cumhuriyeti kuran şehir olduğu gibi bu gün de milli iradeye, güçlü siyasi iktidara destek vermek suretiyle de halkımız da üzerine düşeni hakkıyla yerine getiriyor. Medeniyetlere ev sahipliği yapan şehrimizin beton ve taşlar ardında kalan kültür mirasını ortaya çıkarmak ve kentin tarihi dokusunu korumak adına bütün ekibimiz ile valimiz yine kurum amirlerimiz ve belediye başkanı arkadaşlarımızla beraber gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ulusal ve uluslararası yatırımcıları Erzurum’a davet eden Sekmen, "Bu yıl EYOF Olimpiyatları şubat ayında 9’u ile 18’i arasında yapılacak. Herkesi Erzurum’umuza davet ediyorum. Erzurum bir turizm şehri. Sadece kış turizmi değil aynı zamanda dört mevsim turizm yapılacak bir şehir. Yine yer atı madenleriyle zengin bir şehir. Başta kömür, krom, altın, manyezit, bakır olmak üzere birçok madenimiz var. Yine hayvancılıkta ve organik tarımda ülkemizin en önemli merkezlerinde biri. Geçmişte İpek Yolu üzerinde bulunan bu şehir bugün de aynı konumuna kavuşmak üzere. Etrafında 20 tane il ve 3 ülkeye sınır olan bir şehir, bir kavşak noktasında. Bunun için büyün yatırımcıları da Erzurum’umuza davet ediyorum. Şuana kadar büyük bir gayret var, büyük bir talep var. İnanıyorum ki bu talepler gerçekleştiğinde Erzurum asli konumuna kavuşacak" diye konuştu.
Konuşmasının ardından Bakan Akdağ ve diğer katılımcılar AKM’deki tanıtım stantlarını gezdi. Bakan Akdağ, yöresel ürünlere ilişkin bilgi aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.