Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara'ya göre Bahoz Erdal yüzde 99 öldü

Terör örgütü PKK’nın üst düzey sorumlularından ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin’in ölüp ölmediği Bakanlar Kurulu ve AK Parti MYK’da gündeme geldi. Bakanlara ve AK Parti yöneticilerine “Yüzde 99 öldü. Ancak elimizde delil yok, resmen doğrulamıyoruz” bilgisi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 08:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 08:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara'ya göre Bahoz Erdal yüzde 99 öldü
Hükümet, PKK terör örgütünün üst düzey sorumlularından ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin isimli teröristin öldürüldüğüne ikna oldu ancak ellerinde yüzde 100 delil olmadığı için resmi bir teyit ve açıklama yapılmıyor. Bakanlara ve AK Parti yöneticilerine “Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz Bahoz Erdal’ın suikastte öldürüldüğüne inanıyor. Yüzde 99 öldü. Ancak elimizde delil yok, resmen doğrulamıyoruz” bilgisi verildi. Başbakan Binali Yıldırım da “Biraz daha bekleyelim” dedi.

‘Bahoz Erdal’ kod adlı teröristin ölüp ölmediği tartışılırken, konu Bakanlar Kurulu ve AK Parti MYK toplantısında da gündeme geldi. Bakanlara ve AK Parti yöneticilerine şu bilgi verildi: “Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz Bahoz Erdal’ın suikastte öldürüldüğüne inanıyor. Yüzde 99 öldü. Ancak elimizde uluslararası ya da ulusal kaynaklı delil yok, bu nedenle resmen doğrulamıyoruz.” Bir hükümet yetkilisi bu bilgiye dayanarak gazetecilere, Bahoz Erdal’ın ölümünün istihbarat tarafından doğrulandığını söyledi.

ELİMİZDE DELİL MEVCUT DEĞİL

Hürriyet’in edindiği bilgiye göre ‘Bahoz Erdal’, tedavi gördüğü hastane ile ikameti arasında seyir halindeyken, Tel Hamis isimli örgütün bombalı saldırısına uğradı. Örgüt, bir bildiri ile Bahoz Erdal’ın öldürüldüğünü ilan etti ama istihbaratçılar açısından güvenilir kabul edilebilecek bir ‘hasar tespiti’ yapılamadı. Üst düzey bir güvenlik yetkilisi Bahoz Erdal’ın öldüğüne inandıklarını söylerken başka bir yetkili de “Askeri ve istihbari operasyonlarda insansız hava araçları ve insan unsurları aracılığı ile teyit alırız. Bu konuda bizim elimizde bir delil mevcut değil. Suikasti düzenleyen örgütün elinde varsa onu ortaya koymalarını bekliyoruz” yorumunu yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.