Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Angela Merkel: “Taahhütleri Kimse Uygulamıyor"

İstanbul’da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi’nde konuşan Almanya Başbakanı Merkel, verilen taahhütlerin çoğu zaman uygulanmadığını belirterek, “Almanya olarak bu taahhütlerin gerçekleşmesini istiyoruz. BM bu fonu 1 milyar dolara çıkarmak...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi’nde konuşan Almanya Başbakanı Merkel, verilen taahhütlerin çoğu zaman uygulanmadığını belirterek, “Almanya olarak bu taahhütlerin gerçekleşmesini istiyoruz. BM bu fonu 1 milyar dolara çıkarmak istiyor. Bu konuda desteğimizi artıracağız” dedi.
Birleşmiş Milletler tarihinde ilk kez düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi Türkiye’nin ev sahipliğinde başladı.
“TAAHHÜTLERİ KİMSE UYGULAMIYOR"
60’a yakın devlet ve hükümet başkanının katıldığı zirvede konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, verilen taahhütlerin uygulanmadığını belirterek, “ İnsani yardımların olası olan en kısa sürede sunulması gerekiyor. Bunu sadece bir felaketten felakete koşarak değil daha sistematik bir şekilde sunmalıyız. Çoğu vakit taahhütler veriliyor ama kimse bunu uygulamıyor. Almanya olarak bu taahhütlerin gerçekleşmesini istiyoruz. BM bu fonu 1 milyar dolara çıkarmak istiyor. Bu konuda biz de desteğimizi artıracağız. İyi bir şekilde finansmanı gerçekleştirilmiş fonlara ihtiyacımız mevcut” dedi.
“BUGÜN BİR BAŞLANGIÇ SİNYALİ VERİYORUZ “
Angela Merkel, herkesin yaşama hakkı olduğunu belirterek, “İklim değişikliğinin ya da herhangi bir salgının sonucu olabilecek durumlarda finansmanı hızlı şekilde sağlayabilmeliyiz. Belli ödemeleri almaya hakkı olanların bunu minnet duyarak almamaları gerekiyor. Bugün bir başlangıç sinyali veriyoruz. Küresel faaliyetlerin, ihtiyacı olanlara yardımı sağlayabilmesi için entegre bir sistem kurmamız gerekiyor. Her adamın sadece bir bir yaşamı mevcut ve o yaşamı sürdürülebilir ve anlamlı şekilde hayata hakkı mevcut. Bunu yapabilmesi için de o kişilere bu fırsatın verilmesi gerekiyor. Çoğu adam bu fırsatı göremiyor. Bu girişimi başlattığınız için çok teşekkür ederim” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.