Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anayol Partisi Siyasi Hayatına İlginç Taahhütlerle Başladı

Anayol Partisi Siyasi Hayatına İlginç Taahhütlerle Başladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anayol Partisi Siyasi Hayatına İlginç Taahhütlerle Başladı
Ambleminde anahtarı ön plana çıkartan Anayol Partisi, 30 Ekim 2014’te başladığı siyasi hayatında, 23 il başkanını tayin ederek, ilginç taahhütlerle başladı.
Bursa’da memurluktan emekli olduktan sonra toptan et satışı işiyle uğraşan Zafer Maden’in genel başkanlığını yaptığı Anayol Partisi, 2 Ağustos’ta yapacağı kongreyle Merkez Yürütme Kurulu’nu genişletecek. 30 Ekim’de kuruldukları için bu yıl seçimlere katılamadıklarını belirten Maden, her ilde çam sakızı çoban armağanı katkı koyan insanlarla teşkilatlanma sürecini yürüttüklerini bildirdi.
İhlas Haber Ajansı (İHA) Bursa Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Anayol Partisi Genel Başkanı Zafer Maden, maksatlarının siyaset yapmayı bir kazanç kapısı olarak görmeyen insanların fikirlerini anlatmak olduğunu söyledi. Çok değişik kesimlerden fikir üreten insanların partilerine üye olduğuna dikkat çeken Zafer Maden, ortak aklın partisi olmak için yola çıktıklarını söyledi.
Türkiye’yi Büyük Ortadoğu politikasının uygulayıcısı ve küresel sermayenin oyuncağı olmaktan kurtarmak için siyasete girdiklerini belirten Maden, “Ülkemizde şahısların borç yükü ödenemez hale geldi. Ahlaksızlaşma ve yozlaşma had safhaya ulaştı. Dini tavsiyelerde bulunanlar, kul hakkına riayet etmeyen davranışlara girdiler. Adalet ve hukuk son yıllarda daha önce görülmediği biçimde tüketildi. Ekonomide iktidarın halka pazarladığı büyüme hikayeleri de bitti. Milletin borç yükü, ulusal gelirin üstüne çıktı. Milli Geliri hesaplayamıyoruz. Dolar 1.5 lira iken milli gelir 10 bin dolardı. Şimdi dolar 2.7 oldu, milli gelirimiz hangi seviyededir. Bir yılda yüzde 30 devalüasyon ile fakirleşen halkımız milli gelirini ne kadar hissediyor. Bunun için yeni siyasi fikirler üretip bunları Anayol Partisinden halkımızla paylaşıyoruz” dedi.
ANAYOL PARTİSİ’NİN İLGİNÇ TAVSİYELERİ
Çözüm tavsiyelerini ekonomi, siyaset ve hukuk olarak 3 ana başlıkta toplayan Anayol Partisi Genel Başkanı Zafer Maden, ekonomideki tekliflerinin hükümetin de ilgisini çekeceğini düşünüyor. Yeni işletme kuracaklardan 1 yıl vergi alınmayacağını anlatan Maden, sanayi işletmelerinde bu kapsamın daha da genişletileceğini belirtti. Anadolu’da sanayi teşviklerine dayalı ihtisaslaşmış sanayi bölgeleri kurulacağını ifade eden Maden, yapılan üretimin kolayca dünya pazarlarına ulaştırılması konusunda da gerekli alt yapının öncelikle tesis edileceğini bildirdi. Milletvekili maaşlarının da asgari ücretin 10 katını geçemeyeceğini ve memur kat sayısına endeksleneceğini işaret eden Zafer Maden, milli gelir paylaşımındaki uçurumunda alınacak tedbirlerle düzeltileceğini kaydetti.
Zafer Maden, siyasete dayalı önerilerinde ise milletvekili listelerinin yüzde 70 oranında parti teşkilat temayül yoklaması, yüzde 30 genel merkez tayiniyle belirleneceğine işaret etti. Üyelik ve delege sistemini bilgisayar ortamına taşıma mecburiyeti getireceklerini kaydeden Maden, seçim barajının yüzde 3-5 gibi rakamlara indirilerek daha geniş kitlelerin mecliste temsiline imkan sağlanacağını söyledi.
Hukuk alanında ise yeni demokratik anayasa başta olmak üzere, vergi reformu, adalet reformu ile davaların neticelendirme sürelerinin tespit edileceğini söyleyen Anayol Partisi Genel Başkanı Zafer Maden, çek, senet ve yeni ticaret yasası ile dolandırıcılık olaylarının önüne geçileceğini belirtti. Maden, ’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ tavsiyesini partilerinin genel felsefesi olarak kabul ettiklerini sözlerine ekledi. TRT’nin bir kanalını fikirlerin tartışıldığı bir platforma dönüştürecek olan Anayol Partisi’nin programı için www.anayol.org.tr adresine ulaşılabilir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.