Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anayasa Komisyonu Üyesi Murat Alparslan:

Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Anayasa Komisyonu’nda yaşananlarla ilgili, “Türkiye Cumhuriyeti hukuk kuralları içerisinde, bu şekildeki aymazlıklar, haddi aşmaları en ağır şekilde cezalandıracaktır”...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Anayasa Komisyonu’nda yaşananlarla ilgili, “Türkiye Cumhuriyeti hukuk kuralları içerisinde, bu şekildeki aymazlıklar, haddi aşmaları en ağır şekilde cezalandıracaktır” dedi.
Anayasa Komisyonu Üyesi Murat Alparslan, Anayasa Komisyonu’nda yaşananları değerlendirdi. Alparslan, Meclis’te şiddet içeren görüntülerin yaşanmasının acı olduğunu vurgulayarak, “O nedenle bu olaya sebebiyet verenleri açık bir şekilde kınıyorum. Orada Anayasa Komisyonu’nda, Meclisin mabedine uygun şekilde bir çalışma yapılması arzu edilirken, farklı sebeplerle veya sebepsiz olarak ortamı germek, Meclis çalışmaların engellemek için birtakım provokatif eylemlerle reklam yapmak bir anlamda siyaseten istismara sebep olarak mağduriyet oluşturmak için devamlı tahrik edici, şiddete temayül bir siyaset tarzını Türkiye’de ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Alparslan şunları kaydetti:
“Dokunulmazlıklar ile ilgili süreçler devam ederek, her fırsatta ‘dokunulmazlıklar kalksın’ beyanda bulunan, her biri ‘dokunulmazlıkların kalksın’ diye ifadeleri olan HDP’li milletvekillerini iş ciddiye binince, ete kemiğe bürününce nasıl burada telaşlandıklarını, hezeyana kapıldıklarını ve onun üzerinden bu işi durdurmak için daha önce yaptıkları sahte kabadayılıkların ortaya çıkmasından rahatsızlıklarını ifade ederek, nasıl Bakana, Komisyon üyelerine, farklı milletvekillerine dönük saldırgan sözler, küfüre varan sözler, sözün bittiği şekilde, bunu eylemleriyle bir kavgaya ve şiddete dönüştüren milletvekillerini Meclis’te varlığı milletimizin gözü önünde cereyan etmiştir. Bu olay Meclisimizin itibarına zarar verme şekline dönüşmüştür.”
HDP milletvekillerinin iradelerini farklı gayri meşru yapılara verdiğini söyleyen Alparslan, “Bu siyasetin yalanlarını, terörle arasında mesafe koyamamasının, barışı söylemlerinin ne kadar gerçekten uzak olduğunu gördü” şeklinde konuştu.
’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü hatırlatan Alparslan, şunları kaydetti:
“Bu egemenlik, milletin iradesi, seçilmiş milletvekili eliyle kullanılır. Hiçbir milletvekili egemenliğinin ve kendi gücünün itibarının kaynağı olan milletin birlik ve beraberliğine, devletin milletiyle bölünmez bütünlüğüne dönük hiç bir söz ve eylem içinde olamaz. Türkiye Cumhuriyeti hukuk kuralları içerisinde, bu şeklideki aymazlıklar, haddi aşmaları en ağır şekilde cezalandıracaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.