Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anayasa Komisyonu Eski Başkanı Kuzu, Başkanlık Sistemini Anlattı

Anayasa Komisyonu Eski Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Türkiye’de uygulanan sistemin, İngiltere’deki parlamenter sistem olduğunu söyledi.İzmit Belediyesi tarafından gençlere yönelik olarak düzenlenen “Başkanlık Sistemi...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anayasa Komisyonu Eski Başkanı Kuzu, Başkanlık Sistemini Anlattı
Anayasa Komisyonu Eski Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Türkiye’de uygulanan sistemin, İngiltere’deki parlamenter sistem olduğunu söyledi.
İzmit Belediyesi tarafından gençlere yönelik olarak düzenlenen “Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa” konulu panele, konuşmacı olarak Anayasa Komisyonu eski Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu katıldı. Gençlere yönelik olarak düzenlenen panelde konuşan Kuzu, dünyada kabul edilen demokratik yönetim sistemleri ve Türkiye’nin bu sistemlere uyumluluğu konularında gençlerle sohbet etti.
“YÖNETİLEN DEĞİL, YÖNETEN BİR MİLLET OLMUŞUZ”
Programın açılış konuşmasını yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Bu ülkesini seven her kişi, ülkenin bir milim daha ileriye gitmesi için her türlü desteği yapmalıdır. Biz yüzyıllar boyu atalarımızdan yönetilen değil, yöneten bir millet olmuşuz. Söz dinleyen değil, söz dinleten bir millet olmuşuz. İnsanlık dersi veren bir millet olmuşuz. Biz medeniyetler kurup, medeniyetler açan bir milletin çocuklarıyız. Dileğimiz son 15 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sayın Başbakanımız ve hükümetimizin yaptığı çalışmalara yerel yönetimler olarak katkı sağlamak. O yüzden biz de gece gündüz çalışıyoruz. Kalkınma yerelden başlar, Büyük Türkiye yerelden başlar mantığına destek vermeye çalışıyoruz” dedi.
“ÜÇ MODEL DE DEMOKRATİK VE SAVUNULABİLİR”
Dünyada kabul edilen yönetim modellerinden bahseden Burhan Kuzu, “Gelişmiş dünyada üç model var. Üçü de demokratik ve savunulabilir. Bizim tercihimiz en iyi randıman hangisinde alınır. Bugün Türkiye’nin uyguladığı sistem, İngiltere’deki parlamenter sistem. Bu model birçok ülkede ve Avrupa’da hala var. Amerika’ya giden İngilizlerin vergi ve din baskısından kaçarak kendilerine bir model yaptılar. İkisinde parlamenter sistem tamamen tesadüfler üzerinden, aklın bulduğu bir sistem değil. Amerikan modeli aklın bulduğu bir sistem. ‘En iyi nasıl yönetiriz?’ sorusuna cevap olarak çıkmıştır. Başkanlık sisteminin ülkelerin kendine has kendine öz bir model olarak düşünülebilir. Fransa’da ikisi arasında orta yolu buldu. Yarı başkanlık sistemini buldular" dedi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevapladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.